Napisano 2 Sierpień 200420 l Cześć oto scena nad którą pracowałem już jakiś czas z przerwami bo z przerwami ale wreszcie skończona. Oczekuje na konstruktywną krytyke :)
Napisano 2 Sierpień 200420 l scenka spox :) tylko cos swiatlo jakies nie takie...nie wiem czy nie jest troche za ciemno, tekstura murka przy schodach nieciekawa
Napisano 2 Sierpień 200420 l moze az tak sie nie spiesz bo to tylko moja skromna opinia :) inni moga miec inne zdanie... tak przy okazji zauwazylem jeszce jedna rzecz: Co sie dzieje z ta lampa po prawej stronie nad drzwiami jest jakas dziwnie wyrozcigana ?
Napisano 2 Sierpień 200420 l bardzo ladna kolorystyka, kompozycja i swiatlo. razi jednak bardzo slaba jakosc tekstur z widoczna kompresja jpg.
Napisano 2 Sierpień 200420 l te stopnie są z betonu bo sie nieźle powyginały no chyba że są niewiem z czego
Napisano 2 Sierpień 200420 l Czegos brakuje tej pracy. Niby wszystko ladnie pieknie a nie ma na czym oka zawiesic. Wzrok lata po calym obrazku. Musze przyznac ze moj wzrok najczesciej "spada" na chodnik (smiesznie to brzmi:)). Ale to tylko moje pozne juz ledwo lepiace sie zdanie:) Dzisiaj/jutro, jak sie wyspie, spojrze na to wyspanym okiem i jak stwierdze ze jest inaczej niz teraz to napisze:) Pozdro
Napisano 3 Sierpień 200420 l do poprawki texturka sciany i bedzie miodzio :) ps. mam takie jakies dziwne uczucie jak by to bylo polaczenie kilku tutoriali z 3dtotal ale to tylko moje odczucie
Napisano 3 Sierpień 200420 l hmmmmm według mnie ten kolor skrzynki ;-P (to chyba skrzynka) razi jak pieron, bardziej widziałbym brązową rdzewiejącą, natomiast co do oświetlenie, na ścianie tak czuje rysuje się cień drzew chyba, czy nie mógłby on byc mniej widoczny a rozjaśnić deczko dół czyli lekko schody i kącik miedzy murkiem a ścianą - - - ogólnie nieźle pozdrowionka
Napisano 3 Sierpień 200420 l Autor dzięki za opinie postaram się z tym coś zrobić tylko powiedzcie mi co zorobić z tą texturą budynku jak ją polepszyć skoro ona sam w sobie juz jest rozdzielczości 2272 x 1704 nie wiem jeszcze zwiększyć?
Napisano 3 Sierpień 200420 l Mnie jakoś razi takie zrużnicowanie kolorystyczne, scenka mi się podoba, ale ten kontrast... bleh pozdr:]
Napisano 3 Sierpień 200420 l Według mnie ten niebieski (tabliczki + skrzynka) jest zbyt intensywny. No i perspektywa jakaś dziwna.
Napisano 3 Sierpień 200420 l Autor A więc zmieniłem pare rzeczy, trochę rozjaśniłem, murek i .......... oto rezultaty
Napisano 3 Sierpień 200420 l Mi sie bardziej podoba :) nie zrenderowales tego przypadkiem w User screenie bo ta perspektywa naprawde strasznie dziwna :| noga od lawki po prawej stronie wyglada jakby wisiala w powietrzu...
Napisano 4 Sierpień 200420 l ja sie dalej przyczepiam do schodów, ps. skrzynka wygląda zjebanie, i jeszcze jakoś dziwnie ławka wygląda
Napisano 4 Sierpień 200420 l z bardziej intenywnym swiatlem wyglada lepiej , ale textura na tym domku nadal dretwo, zobacz najbardziej razi to tam gdzie jest ta niebieska tabliczka. Potrzebna ci jest textura ktora bedzie ostra jak brzytwa i wtedy zapisz ja w jakiejsc przemyslanej rozdzialce i nie w jpg
Napisano 4 Sierpień 200420 l Zmniejsz blur dla texturki w kanale difuse i będzie wyraźna bo podejrzewam że masz ustawione na 1,0. Pracka bardzo ładna z malutkimi wyjątkami o których już wiesz. pozdrawiam
Napisano 4 Sierpień 200420 l ej a dlaczego kąt prowadzenia murków nie jest zgodny z kątem prowadzenia schodów? Sciana niby taka zniszczona a patrzac na wnęke z drzwiami widac idealne kąty proste - urwij tam co nieco - przeciez tam sie wchodzi i nosi rozne rzeczy wiec to normalne ze trzeba uwalić kąsek sciany przypadkiem;) Usun ta niebieska tabliczke z lewej, albo zrob ja slabo czytelna (zardzewiałą) i np. pochyl jak urwaną z jednej strony. W tej chwili niepotrzebnie zwraca uwage wprowadzajac zachwianie do prawidlowej kompozycji. No i te wafle na chodniku nie bardzo - lepiej klasyczne plaskie plyty z trawką wyrastajaca pomiedzy. Pozdro
Napisano 13 Wrzesień 200420 l Proponuje Dirtmapke + jakis lekki light fog. Popracuj nad contrastem i saturacja w poscie. i juz jest :P (to tylko moje zdanie wiec nie kieruj sie nim- ake moze to pomóc) :) Pozdrawiam, marcin