Loono Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Mam problem. Coś zrobiłem i teraz, podczas obracania, przesuwania, czy skalowania okien widokowych, zamiast obiekow widze tylko ramki je otaczajace (to sie nazywa chyba bounding box). Uzywam 3ds max 6. Powiedzcie mi prosze, co mam zrobic, zebym znow widzial podczas tych czynnosci obiekty. Pozdrawiam.
CoRnS Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 Siema Niejestem pewien ale jezeli o to ci chodzi to kliknij prawym klawiszem myszki na nazwie okna [np. Front] i wybierz Smooth+Highlist.
Archangel Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 nie nie o to mu chodzi tak jak napisal sikham wystarczy nacisnac "o" :)
Loono Napisano 2 Sierpień 2004 Autor Napisano 2 Sierpień 2004 Wielkie dzięki. Co prawda, trochę wstyd, bo rozwiązanie naprawde banalne, ale już byłem tym trochę podirytowany, bo przegrzebałem chyba wszystko w opcjach i nie mogłem znależć. Jeszcze raz dzięki. :)
blood_brother Napisano 2 Sierpień 2004 Napisano 2 Sierpień 2004 A ja wlasnie szukalem jak zrobic aby stalo sie takie cos jak u ciebie sie stalo:) Pozdro
sikham Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 panowie macie przecież plik na dysku w katalogu maxa hotkeyMap.html :) polecam
streaker Napisano 3 Sierpień 2004 Napisano 3 Sierpień 2004 Nie wiem dlaczego, ale u mnie to nie działa, gdy zaczynam obracac widok w dowolnym viewporcie (oprócz perspective) wtedy przełącza sie na users i traci obraz. Problem ten nie występuje tylko przy widoku perspective.
VGT Napisano 4 Sierpień 2004 Napisano 4 Sierpień 2004 W zasadzie sikham już określił, że to nic niezwykłego, ale dodam jeszcze, że po obróceniu widoku, obiekty, które masz wscenie, znalazły się po porstu "poza kadrem". Aktywuj wybrany viewport, wciśnij 'zoom extens' (w prawym dolnym rogu interface'u) a wtedy obiekty się znajdą.
streaker Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 W zasadzie sikham już określił, że to nic niezwykłego, ale dodam jeszcze, że po obróceniu widoku, obiekty, które masz wscenie, znalazły się po porstu "poza kadrem". Aktywuj wybrany viewport, wciśnij 'zoom extens' (w prawym dolnym rogu interface'u) a wtedy obiekty się znajdą. Nie działa.
Rekomendowane odpowiedzi