Shomei5 Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Tak jak w tytule chodzi o to żeby była to sfera z wyciętą z niej spiralą tak by było widać, że jest pusta w środku. Dobrze jakby dało się kontrolować liczbę zwojów. Dla lepszego zobrazowania załączam obrazek: [ATTACH=CONFIG]87033[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 nie jest to dokladnie to co na obrazku ktory zalaczyles ale nada sie jako punkt wyjscia (ilosc zwoji kontrolujesz Bend'em) 1. sciagnij plik 2. sprawdz co robi kazdy z modyfikatorow i kombinuj 3. jesli pomoglem daj repa :) Sfera.zip 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Nie wiem jak z maxem jest ale ogólnie to chyba najprościej zrobić sphere w NURBs, potem spiral curve/spline i projected on mesh ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shomei5 Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 Wielkie dzięki, jak najbardziej się nada. :) Daję repa. Jednak mimo, że nie znalazłem wiele na ten temat w internecie, czy mimo wszystko można prosić o instrukcję jak zrobić taką sferę samemu, tak na przyszłość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Ewentualnie robisz helix spline, z tego editable poly potem na nim spherify modifier. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shomei5 Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2012 Wszystkie porady się przydały, jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Ewentualnie robisz helix spline, z tego editable poly potem na nim spherify modifier. Właśnie tak próbowałem ale się spłaszcza u góry i dołu :D (chyba, że masz na to jakiś pomysł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Możesz to dołączyć do fragmentów (dolnego i górnego innej sfery o tym samym promieniu. Trudno powiedzieć, nie wiem jaki dokładnie kształt chcesz mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Wielkie dzięki, jak najbardziej się nada. :) Daję repa. Jednak mimo, że nie znalazłem wiele na ten temat w internecie, czy mimo wszystko można prosić o instrukcję jak zrobić taką sferę samemu, tak na przyszłość? w pliku ktory wczesniej zalaczylem jest Plane + 4 albo 5 modyfikatorow ktorymi mozesz wlaczac/wylaczac i zobaczyc jak ta "zakrecona" sfera z plane'a powstaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi