Napisano 3 Sierpień 201212 l Firma Chaos Group ogłosiła wyniki konkursu zorganizowanego z okazji jubileuszowej dziesiątej rocznicy renderera V-Ray. Zachęcam do obejrzenia prac. Niestety wśród zwycięzców nie ma Polaków. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2507
Napisano 3 Sierpień 201212 l 3 zwycięskie prace ułożyłbym w dokładnie odwrotnej kolejności:) Ostatnia mega przypadła mi do gustu. Fajne nagrody za pierwsze miejsce. Oby chaos niebawem ogłosił nowy konkurs!
Napisano 4 Sierpień 201212 l Moim zdaniem to trochę nie wypalił ten konkurs mimo świetnych nagród. Prace jak najbardziej Ok ale kopara nie opad. Kilka lat temu np. w "Steampunk Myths and Legends" to były prace. Teraz to jakoś nie to samo zabrakło sporo wymiataczy no i mnóstwo ciekawych prac nie zostało dokończonych. Sam chciałem brać udział ale skończyło się na chęciach z resztą raczej poszedł bym w realizm, a nie komiksowe "nie wiadomo co" tak mi się przynajmniej wydaje że powinno być w przypadku vray-a. Poza tym strasznie nie podoba mi się ten ich "nowy" system konkursowy, nie widać tego progresu WIP a i komentarzy jak na lekarstwo nie ma to jednak jak standardowy forumowy styl. Czyżby nawet wielkie Cgsociety dotknął syndrom Facbooka i teraz tam będzie trzeba organizować porządne konkursy ?
Napisano 4 Sierpień 201212 l Nowi: Masz sporo racji. Taki WIP jest duzo cenniejszy niż praca, szczególnie dla zainteresowanych tematem.
Napisano 6 Sierpień 201212 l Nie mam nic przeciwko kartonom ale 3 prace praktycznie o tym samym (prymitywna maszyna do latania) !!! to przegięcie. Sporo prac absolutnie nie na temat. Tylko pluć w brodę, że się nie wzięło udziału...:P A nuż widelec:P