Zernat Napisano 8 Sierpień 2012 Share Napisano 8 Sierpień 2012 Witam. Mam do was pytanko. Czy może da się w jakiś sposób stworzyć z zwykłej niezamkniętej linii (Line) sześcian ? Gdy daje extrude, to jest płaska, a Shell działa tylko wtedy gdy linia jest domknięta. :/ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 8 Sierpień 2012 Share Napisano 8 Sierpień 2012 Cześć. Wytłumacz troszkę dokładniej co masz na myśli mówiąc sześcian? Możesz ustawić sobie żeby linia była renderowalna, żeby w przekroju była okręgiem albo prostokątem. Nie wiem czy o to Ci chodzi? Zaznacz w podmenu "rendering" dwie ocpje - "enable in rendering" i "enable in vewport". Dalej zaznacz rectangular i sobie dalej ustawiaj opcje jakie Ci potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 8 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2012 Powinienem był użyć słowa przekrój ;) Dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 9 Sierpień 2012 Share Napisano 9 Sierpień 2012 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale czy byłoby problemem domknąć taką linię i po extrudzie usunąć tylko płaszczyznę przekroju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi