mowok Napisano 11 Sierpień 2012 Share Napisano 11 Sierpień 2012 Witam Wrzucam małą galerię. Część wizualizacji pochodzi z ostatnich zleceń, a część to nieco starsze prace poprawiane w wolnych chwilach. Nie mogłem się powstrzymać, zeby nie dodać nieraz czegoś od siebie. Uwagi i wskazówki na tym forum to wspaniała nauka, dlatego licze na Wasze wypowiedzi i konstruktywną krytykę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 11 Sierpień 2012 Share Napisano 11 Sierpień 2012 Mega prace, bardzo podoba mi się oświetlenie i drewno 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Sierpień 2012 Share Napisano 11 Sierpień 2012 Gdybyś tak pozbył się obrazka nr 1. to prace całkiem fajnie dają radę. Podoba mi się styl wnętrz - gdybym nie dysponował tylko wynajmowaną plastikową garsonierą w krakowie to chętnie bym w takim zamieszkał;) Poza tym IMO przesadzasz z postpro. Głębia ostrości zdecydowanie za mała a dla przykładu fajka wodna nieprzyjemnie ostra. Po wyrenderowaniu wnętrza proponuję je odłożyć na dzień, przespać się z tym i dopiero robić postpro. Względnie przerzucić w poziomie i dopiero próbować. Tę flarę na ostatnim też spoko możesz sobie darować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 12 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2012 (edytowane) thecrew: dzięki zapozytywny odbiór i ocenę, jeślimoje prace zaczynją się podobać to znaczy, ze jest jakis postęp. lucek: dzięki za opinie, wciąż pracuję nad postpro i próbuję osiągnąć jakiś zadowalający poziom. Jeszcze nie tak dawno moje postpro polegało tylko na dodania "gwiazdek" do światełek. YYYYYYYYh wcale nie jest to takie łatwe, ale nikt nie mówił, ze będzie. Czy ma ktoś namiary na jakieś ciekawe tutki, właśnie odnośnie postpro? Byłbym wdzięczny. Mam tylko takie pytanko....co znaczy przerzucić w poziomie? Zauważyłem, że flarki zaczynają już być odbierane jako lekki kicz. Słaby jest ten pierwszy obrazek? Próbowałem zrobić efekt dymu papierosowego, ale nie do końca może wyszło. Jest na to jakiś szybki sposób? Dlaczego tak mało ludzi się wypowiada???? Edytowane 12 Sierpień 2012 przez mowok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 dla Lucka chodziło chyba o (w PS Edycja-Przekształć-Odbij w poziomie) jeśli się myle to mnie poprawcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheAro400 Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 To może ten tutek: http://adrianbienias.pl/3ds-max-v-ray-tutorial-sypialnia-cz-33/ Chyba nawet wcześniej niż połowa zaczyna się postprodukcja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Sierpień 2012 Share Napisano 12 Sierpień 2012 Odbicie w poziomie pomaga jak ci się obrazek opatrzy i przestajesz widzieć błędy. Malarze sobie tak pomagają ale i przy postpro można sobie tak pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 16 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2012 Dzięki Panowie za rady i sugestie. Wcielę je w zycie przy kolejnych pracach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 a mi się pierwszy obrazek najbardziej podoba, taki klimacik poranka na kacu =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi