Skocz do zawartości

głowa i body

makej

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba kiedyś widziałem podobny temat ale nie mogę znaleźć a więc jak co to sorki za spam.

Mam pytanie połączyłem głowę z resztą ciała głowę miałem swoją a ciałko pożyczyłem z netu

Problem w tym że moja główka ma swoją teksturę a ciało swoją i to innego koloru, czy jest jakiś sposób aby

ciało miało podobny kolor co głowa a raczej szyja tej głowy, próbowałem przez UVW ale coś mi to nie gra

Jak to połączyć te dwie różne tekstury. Co najgorsze to jest to model kobiety w stroju kąpielowym i widać że ciało jest inne niż głowa ,

czekam na podpowiedzi albo jakiś tutek

Dzięki pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

No niby jet ten canvas tylko ja nie robiłem takich sztuczek po prostu ciągle się uczymy

Nie rozumie jednej sprawy , canvas potrzebuje teksture to tak ja w PS warstwa przeźroczysta czy nie.

I jest problem bo się nie da klonować z innej warstwy czyli z innej tekstury a jak na szyję wrzucę tą samą teksture co na głowie to ta na głowie też się zmienia.

Muszę nad tym popracować, bo mało pracuję z teksturami i dla tego mam problem.

Jak by ktoś miał jakiegoś tutka właśnie do tej sytuacji / 1 OBIEKT i DWIE TEKSTURY / czyli łączenie tekstur czy tworzenie nowych. Ważne też jest to że nie chcę zmieniać tekstury na twarzy.

No fakt, musiałbyś zrobić kopię głowy i ciała.Połączyć w jeden obiekt i dopasować UV żeby łeb i ciało było razem ale nie właziło jedno na drugie w UV.Potem przepalasz teksturkę z głowy i ciałka na nowe UV i masz na jednym obrazku.Dopiero wtedy można zamalować w canvasie. Chyba lepiej zrób w PS bo pewnie się zamotasz całkiem:D