Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chyba kiedyś widziałem podobny temat ale nie mogę znaleźć a więc jak co to sorki za spam.

Mam pytanie połączyłem głowę z resztą ciała głowę miałem swoją a ciałko pożyczyłem z netu

Problem w tym że moja główka ma swoją teksturę a ciało swoją i to innego koloru, czy jest jakiś sposób aby

ciało miało podobny kolor co głowa a raczej szyja tej głowy, próbowałem przez UVW ale coś mi to nie gra

Jak to połączyć te dwie różne tekstury. Co najgorsze to jest to model kobiety w stroju kąpielowym i widać że ciało jest inne niż głowa ,

czekam na podpowiedzi albo jakiś tutek

Dzięki pozdrawiam

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No to jest bardziej sprawa photoschopa żeby zrobić korekcje kolorów i zblurować edge na teksturze

Napisano

Taa, a szew na szyi, jak już dopasujesz w PS kolorki, to można nawet w maxie wygodnie zamalować tym tam viewport canvas.

Napisano
  • Autor

No niby jet ten canvas tylko ja nie robiłem takich sztuczek po prostu ciągle się uczymy

Nie rozumie jednej sprawy , canvas potrzebuje teksture to tak ja w PS warstwa przeźroczysta czy nie.

I jest problem bo się nie da klonować z innej warstwy czyli z innej tekstury a jak na szyję wrzucę tą samą teksture co na głowie to ta na głowie też się zmienia.

Muszę nad tym popracować, bo mało pracuję z teksturami i dla tego mam problem.

Jak by ktoś miał jakiegoś tutka właśnie do tej sytuacji / 1 OBIEKT i DWIE TEKSTURY / czyli łączenie tekstur czy tworzenie nowych. Ważne też jest to że nie chcę zmieniać tekstury na twarzy.

Napisano

No fakt, musiałbyś zrobić kopię głowy i ciała.Połączyć w jeden obiekt i dopasować UV żeby łeb i ciało było razem ale nie właziło jedno na drugie w UV.Potem przepalasz teksturkę z głowy i ciałka na nowe UV i masz na jednym obrazku.Dopiero wtedy można zamalować w canvasie. Chyba lepiej zrób w PS bo pewnie się zamotasz całkiem:D

Napisano
  • Autor

dokładnie tak się to dzieje , na nic będę kombinował , bo muszę do tego dojść aby ładnie to wyglądało