Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Zająłem się modelowaniem mixera Reloop'a i chciałbym się dowiedzieć jak póki co wygląda u mnie siatka, czy wszystko jest ok, czy może wypadało by coś zmienić.

reloop.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

No ja jakoś nie przepadam za tym:) ogólnie rzecz biorąc zawsze sprawia mi to problem. Właśnie dlatego pytanie, czy w miare sensownie siatka sie układa?

Przy okazji wrzucam tu czysty render sprzed chwili, pomysł z tutoriala który posłużył mi wyłącznie do przeczytania, modelowanie jak i rendering własny, materiał gotowy 3ds maxa.

Co sądzicie o tym?

wisiorek1.jpg

Edytowane przez FUNKYszou

Napisano
  • Autor

I jak to wygląda waszym zdaniem? (siatke wrzuce nastepnym razem) render napewno troche do poprawy...

169519_414690275253664_1002247535_o.jpg

Napisano
  • Autor

Zapomniałem w ogóle o tym temacie:/ już kurcze dawno skończyłem ten model, póki co nie wrzucę siatki ponieważ na tym komputerze nie mam dostępu do Maxa, aczkolwiek liczę na jakieś sugestie. 169519_414690275253664_1002247535_o.jpg

Napisano

Proponuję byś następnym razem zrobił render czystną mapą dirt. Nałożoną na jakiś light material, wtedy unikniesz przepalenia a i render szybko pójdzie bez zabawy ze światłami

Napisano

albo zrobił screena z viewportu...

model wygląda solidnie, teraz tylko tekstury i wyrenderować go :)

salut.

Napisano
  • Autor

Jest to render, faktycznie mogłem trochę więcej się pobawić z nim, co do tekstur to trochę narazie nie wiem jak do tego się zabrać ponieważ nigdy niczego nie teksturowałem, i będzie to bardzo ciężkie dla mnie, aczkolwiek postaram się to zrealizować, jakby ktoś mógł jeszcze w jakiś sposób zaznaczyć jakby to najlepiej zrobić, od czego zacząć? Dzięki :)