mowok Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 (edytowane) Pozdrawiam Edytowane 27 Sierpień 2012 przez mowok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Ogólnie fajne. Kadrowanie warto poprawić na bardziej czytelne. Dywanik to model? Napisz co jest Twoje a co Eversów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 28 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2012 Dzięki, kombinuję cały czas coś z kadrami i tak ogólnie, żeby złapać jakiś "swój charakterystyczny styl" :) Wypełniacze sceny - dodatki nie moje. Dywanik robiony hair&fur, czesany aż do uzyskania pożądanego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 Ogólnie klasa - bardzo fajne shadery i klimat. Zastanawiam się natomiast nad rozkładem światła w scenie - jeżeli chcesz pokazać stolik, który zdaje się tu grać główną rolę, to może powienien być mocniej doświetlony, a tło trochę słabsze. Taka luźna sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 gdyby nie parkiet to dal bym sie nabrac ze to fotka, jak dla mnie 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 28 Sierpień 2012 Share Napisano 28 Sierpień 2012 Na pierwszym obrazku antialiasing siedzi(na filiżance i po lewej stronie kanapy, tam gdzie przepalenie od światła słonecznego). Mogłeś to zamaskować jakimś glowem w postprodukcji. Fajne jedzonko na stoliku, twoje czy jakieś sample z internetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 30 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2012 Dzięki Panowie za Wasze opinie. Nie spodziewałem się, że będa tak pozytywne. Mozo super trafna uwaga. U tu pytanie do wszystkich w temacie. Oświetlałem całą scenę tylko sun-sky. Czy aby wyeksponować bardziej stolik własnie i kanapę nieco nalezałoby wstawiś jakieś plany w scenę, jakieś fille czy w postpro pobawić się shadows/highlights? Plasti wow dzięki za tak pozytywny odbiór. Kurna, własnie zapomniałem dodać w podłogę trochę brudu i plam w reflecti wyszła taka sterylna trochę..... xmass ale ty masz oko. Dałem w postpro DOF ale tak słabo bo nie chciałem stracić detali na ścianie i kanapie. Często mam z tym kłopot, że od słoneczka wychodzą za jasne te rozświetlenia. Macie jakiś na to sposób? Jedzenie bodajże eversów, mam posegregowane dodatki wg własnych kategorii cała mase, takze często trudno już mi stwierdzić co i skąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 30 Sierpień 2012 Share Napisano 30 Sierpień 2012 Fajne światło niestety DOF w postpro lezy i psuje ogólny efekt.Jeżeli robisz DOF-a w postpro to polecam DOF PRO,nie robi on takich tragicznych przejść jak ten z PS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozo Napisano 30 Sierpień 2012 Share Napisano 30 Sierpień 2012 A ty nie wyciągnąłeś tych okien w szopie dodatkowo, że tak świecą? Ogólnie to możesz po prostu zostawić dziurę w pomieszczeniu, gdzieś za kamerą aby trochę GI wpadło jak masz za ciemno, chociaż jak bardziej miałem na myśli, żeby tak pokierować światłocieniem aby słońce padało na stolik - to by pewnie wystarczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Za to uwielbiam to forum, garść sensownych odpowiedzi i sugestii. Boże błogosław max3d :). rly super dzięki wytestuję przy następnej robocie, zapowiada się dobrze. Mozono ta nieraz wystarczy najprostszy zabieg. Czasami jak się za długo w czymś działa to się zaczyna przekombinowywać. Dzięki Okna podbijam w postpro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Ogólnie bardzo fajnie, poza podłogą i mocnego parcia na wizualizację....krawędzi bocznej stolika kawowego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad_2000 Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Bardzo fajne, fakt posadzka taka trochę dziwna. Stolik - lubię ten design. Fajne światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowok Napisano 20 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2012 (edytowane) Ha, front!!!! Dzięki naprawdę, aż mnie ciary przeszły. Dzięki i pozdrawiam Zbychowaty dzięki za pozytywną ocenę, śledze twoje prace od kiedy pojawiłem się na tym forum (ich wyjątkowy klimat) i bardzo mnie cieszy twój pozytywny odbiór mojej pracy. ad_2000 dzięki Edytowane 2 Październik 2012 przez mowok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi