Krzyk Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 Wiem, wiem... ostatnio dużo owoców się pojawiło, zwłaszcza po pracach wypuszczonych przez Dabarti. Nie bijcie za to ! :) Przez natłok architektonicznych wizualizacji potrzebowałem jakiegoś świeżego powiewu... czegoś, co pozwoli mi trochę rozwinąć skrzydła w inną stronę. Dlatego wieczór spędziłem na robieniu... cytryny. Poniżej efekt. Komentarze oczywiście mile widziane, także zapraszam. Kilka zbliżeń:
lukasjogabonito Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 Dajesz rade stary. Pierwsze zbliżenie super!!!!
olaf Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 tło i kadry mozna by troche poprawić, bo model i render super.
pecet Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 Żółłte/zielone przepalenia na dole cytryn nie zbyt dobrze wyglądają
dziadek3D Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 ...za mało plastikowe (wygląda jak normalna cytryna z Biedronki).... trzeba było pociągnąć je chociaż jakimś lakierem samochodowym... żeby wpaść na fronta....:)))
MF Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 Dobra robota Krzysiek! Mam tylko wątpliwości odnośnie faktury samej cytryny. Zerknij sam http://imgs.mi9.com/uploads/other/2643/lemon-close-up_422_35813.jpg . Pamiętaj, że w razie wątpliwości doradzę jakiego lakieru użyć. Wiesz gdzie mnie znaleźć :))) Pozdrawiam.
plasti Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 ogolnie na plus, bardzo fajnie wyglada, jedynie przepalone cytryny w ujeciach wysypu nie wygladaja dobrze, no i zblizenie na fakture kuleje
biszkopte Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 (edytowane) czepiasz się plasti :P..ale fakt ciut zjarane. Ogólnie fest...muszę też coś sobie poościć ...może kapustę albo selerek Edytowane 7 Wrzesień 2012 przez CzAk1
Krzyk Napisano 8 Wrzesień 2012 Autor Napisano 8 Wrzesień 2012 Dzięki wszystkim za komentarze. Co do przepaleń to sam nie pamiętam czy wyszły one w w procesie renderingu czy w samej post-produkcji. Ale fakt jest... że wcale te przepalenia mi nie przeszkadzały. :) (nie mówię tego z przytupem, ale rzeczywiście mi nie przeszkadzały :D) O lakier już żem się dopytał i otrzymałem jeden całkiem dobry. Pójdę się nim spryskać i zobaczymy, czy następna praca wyjdzie lepsza - może na front? ;) (czy to nie tak działa... ?) Cieszę się, że się ogólnie podoba. Szarpnąłem się tak właściwie nagle na tę cytrynę pewnego wieczoru i sam nie wiedziałem co z tego wyjdzie. A jako, że nie chciałem zapełniać internetu kolejnymi spadającymi owocami (gdzie Tomek miało swój kolosalny udział w postaci natchnienia), to ... przeciąłem tego owoca no. Dla odróżnienia. Trochę. @last post: Chcę zobaczyć tego selera - no kidding. :)
Krzyk Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Napisano 11 Wrzesień 2012 Dodałbym jeszcze tylko od siebie, że powstaje właśnie "making of" powyższej pracy (ujęcia całej i rozciętej cytryny) A nuż ktoś znajdzie tam coś pożytecznego dla siebie :) Cheers!
Rekomendowane odpowiedzi