superkb Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 witam , potrzebuje wyrenderowac widok pewnej malej architektury ktora jest ustawiona na terenie 3d delikatnie pofalowanym i z przekrojem przez ten teren. problem w tym ze nie wiem jak ustawic kamere vraya physcal camera by renderowala przekroj przez teren z widokiem np od jego polowy na architekture znajdujaca sie dalej ale nie w perspektywie tylko w katach prostych zeby nie bylo widac zbiegow . czytalem o ustawianiu tak zwyklej kamery(choc nie do konca w praktyce wychodzi mi to) ale wlasnie scene mam ustawiona na vrayowa kamere i ciezko wszystko zmieniac. prosze o pomoc jak to zrobic w mojej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Kamera Vraya nie ma możliwości ustawienia ortogonalnie. najprościej będzie Ci wybrać zwykła kamerę i w oknie Enviroment and Efects w zakładce Exposure Control wybrac: VRay Exposura control, a potem w Mode wybrać: From Vray Camera i wybrać swoją kamerę ze sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Można też odjechać vray kamerą bardzo daleko od obiektu i zmienić ogniskową na bardzo wysoką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregkilla Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Kamera Vraya nie ma możliwości ustawienia ortogonalnie. najprościej będzie Ci wybrać zwykła kamerę i w oknie Enviroment and Efects w zakładce Exposure Control wybrac: VRay Exposura control, a potem w Mode wybrać: From Vray Camera i wybrać swoją kamerę ze sceny. nie widze tej opcji w vray 1.6 - to dotyczy tylko 2.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 tak od wersji 2.o w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi