Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam , potrzebuje wyrenderowac widok pewnej malej architektury ktora jest ustawiona na terenie 3d delikatnie pofalowanym i z przekrojem przez ten teren. problem w tym ze nie wiem jak ustawic kamere vraya physcal camera by renderowala przekroj przez teren z widokiem np od jego polowy na architekture znajdujaca sie dalej ale nie w perspektywie tylko w katach prostych zeby nie bylo widac zbiegow . czytalem o ustawianiu tak zwyklej kamery(choc nie do konca w praktyce wychodzi mi to) ale wlasnie scene mam ustawiona na vrayowa kamere i ciezko wszystko zmieniac. prosze o pomoc jak to zrobic w mojej sytuacji

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kamera Vraya nie ma możliwości ustawienia ortogonalnie. najprościej będzie Ci wybrać zwykła kamerę i w oknie Enviroment and Efects w zakładce Exposure Control wybrac: VRay Exposura control, a potem w Mode wybrać: From Vray Camera i wybrać swoją kamerę ze sceny.

Napisano

Można też odjechać vray kamerą bardzo daleko od obiektu i zmienić ogniskową na bardzo wysoką.

Napisano
Kamera Vraya nie ma możliwości ustawienia ortogonalnie. najprościej będzie Ci wybrać zwykła kamerę i w oknie Enviroment and Efects w zakładce Exposure Control wybrac: VRay Exposura control, a potem w Mode wybrać: From Vray Camera i wybrać swoją kamerę ze sceny.

nie widze tej opcji w vray 1.6 - to dotyczy tylko 2.0?