P.I.W.O. Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 1) Jak zmienić tło w filmie w programie adobe premiere pro. 1a) Tak żeby były też odbicia na objektach w filmie - choć to nie jest tak konieczne. 2) Zrobiłem film/animację w maxie i dopiero po zsekwencjonowaniu poszczegółnych klatek zauważyłem że tam gdzie powinno być niebo lub jakieś inne zdjęcie jest czarno. Nie ma mowy o ponownym renderze - za mało czasu. Wiem także że nie da się tego opisać w jednym zdaniu - ale może się mylę może być jakiś tutek, tylko zeby to było w adobe premiere pro i lub adobe after efects
t0m3k Napisano 18 Wrzesień 2012 Napisano 18 Wrzesień 2012 pokaz klatke i napisz/zaznacz co chcesz zmienic zapomnij o zmienieniu odbic na obiektach :)
P.I.W.O. Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Napisano 19 Wrzesień 2012 (edytowane) To ja za 1-2 godz dam to czego wymagasz. Spoko odbicia nie są aż tak ważne http://imageshack.us/f/401/beztytuuojw.png/ tam gdzie czarne ma być jakieś jasne tło - np niebo bez chmór Edytowane 19 Wrzesień 2012 przez P.I.W.O.
t0m3k Napisano 19 Wrzesień 2012 Napisano 19 Wrzesień 2012 powinienes miec dla tego obszaru kanal alfa. jesli nie ma to mozesz ten fragment zaznaczyc jakims keyerem w After Effects albo innym programie do postprodukcji i podmienic tlo.
Pawelkos Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 albo po prostu wyrenderuj sobie maski dla tego tla, u potem w fajkim afterze dodaj to niebo
Pawelkos Napisano 24 Wrzesień 2012 Napisano 24 Wrzesień 2012 tzn co wyrenderowac maske ? tam gdzie tlo dajesz jeden materal z bialym kolorem, a na reszte nakladasz czarny material, dajesz temu 100% selfilumination zeby wychodzilo plasko na renderze i renderujesz bez zadnego GI i swiatel i masz gotowe maski w kilka minut, albo tez mozesz ponadawac obiektom rozne ID i wyrenderowac passa obj ID
P.I.W.O. Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Napisano 24 Wrzesień 2012 Dobra dzięki - mam nadzieję że się uda.
Lucek Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 tuta szukaj na www.videocopilot.net w tych darmowych.
Rekomendowane odpowiedzi