Napisano 18 Wrzesień 201212 l 1) Jak zmienić tło w filmie w programie adobe premiere pro. 1a) Tak żeby były też odbicia na objektach w filmie - choć to nie jest tak konieczne. 2) Zrobiłem film/animację w maxie i dopiero po zsekwencjonowaniu poszczegółnych klatek zauważyłem że tam gdzie powinno być niebo lub jakieś inne zdjęcie jest czarno. Nie ma mowy o ponownym renderze - za mało czasu. Wiem także że nie da się tego opisać w jednym zdaniu - ale może się mylę może być jakiś tutek, tylko zeby to było w adobe premiere pro i lub adobe after efects
Napisano 18 Wrzesień 201212 l pokaz klatke i napisz/zaznacz co chcesz zmienic zapomnij o zmienieniu odbic na obiektach :)
Napisano 19 Wrzesień 201212 l Autor To ja za 1-2 godz dam to czego wymagasz. Spoko odbicia nie są aż tak ważne http://imageshack.us/f/401/beztytuuojw.png/ tam gdzie czarne ma być jakieś jasne tło - np niebo bez chmór Edytowane 19 Wrzesień 201212 l przez P.I.W.O.
Napisano 19 Wrzesień 201212 l powinienes miec dla tego obszaru kanal alfa. jesli nie ma to mozesz ten fragment zaznaczyc jakims keyerem w After Effects albo innym programie do postprodukcji i podmienic tlo.
Napisano 20 Wrzesień 201212 l albo po prostu wyrenderuj sobie maski dla tego tla, u potem w fajkim afterze dodaj to niebo
Napisano 24 Wrzesień 201212 l tzn co wyrenderowac maske ? tam gdzie tlo dajesz jeden materal z bialym kolorem, a na reszte nakladasz czarny material, dajesz temu 100% selfilumination zeby wychodzilo plasko na renderze i renderujesz bez zadnego GI i swiatel i masz gotowe maski w kilka minut, albo tez mozesz ponadawac obiektom rozne ID i wyrenderowac passa obj ID