R0NIN Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Witam, czy ktoś z was spotkał się może z takim problemem ? Otwieram ja sobie ostatnio Mój komputer w win XP a tam... biały ekran i zero ikon xD, nawet dysku C nie widzę :/ (opcja pokaż pliki ukryte zaznaczona). Dysk C i D i CD-DVD są dostępne po wpisaniu z palca w Explorerze C:\ itp. Ktoś miał podobny problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Cześć. A antywira masz? Bo miałem podobną opcję jak sobie olałem temat, coś mi z pendrive'a weszło i zapaskudziło komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Rootkit jak nic. Wejdź na jakieś forum dla geeków, gdzie podadzą ci z jakich programów logi powklejać i jak je zinterpretować;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Zobacz czy możesz wejść do rejestru. Windows + R -> regedit lub w menu start uruchom i wtedy wpisz regedit. Jeżeli będzie info, że masz zablokowane to prawdopodobnie tak jak Lucek napisał. Zdarzało się, że miałem problem z wejściem na partycje i trzeba było ręcznie. Razem z tym problemem był problem z edycją rejestru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Profilaktycznie polecam program combofix. Zawsze pomagał mi w takich sytuacjach - tzn. rootkity i inne badziewie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0NIN Napisano 9 Październik 2012 Autor Share Napisano 9 Październik 2012 (edytowane) Dziękuję za porady. Kom nie jest mój, więc obecnie nie mam do niego dostępu (może w weekend sprawdzę). Sprawa jest o tyle dziwna, że nie mam tych ikon nawet na koncie administratora ;p. No nic, pozostaje "popaczyć" (O_O) Chyba rozwiązałem problem na wirtualnej maszynie :). W opcjach ustawień użytkownika (Start->uruchom->mmc) W user "Configurations->Admin Templates->Desktop" trzeba wyłączyć opcję "Remove My Computer icon on the desktop". Z opisu wychodzi na to, że to właśnie to ;p. Przetestuję to potwierdzę :). Edytowane 9 Październik 2012 przez R0NIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 Raczej brzmi na brak ikonki mojego komputera na pulpicie, niż brak ikonek w moim komputerze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 No właśnie. A tutaj wystarczy w starcie kliknąć na komputer prawym i tam masz "pokaż na pulpicie". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi