Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy ktoś z was spotkał się może z takim problemem ?

Otwieram ja sobie ostatnio Mój komputer w win XP a tam... biały ekran i zero ikon xD, nawet dysku C nie widzę :/

(opcja pokaż pliki ukryte zaznaczona).

Dysk C i D i CD-DVD są dostępne po wpisaniu z palca w Explorerze C:\ itp.

Ktoś miał podobny problem ?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cześć. A antywira masz? Bo miałem podobną opcję jak sobie olałem temat, coś mi z pendrive'a weszło i zapaskudziło komputer.

Napisano

Rootkit jak nic. Wejdź na jakieś forum dla geeków, gdzie podadzą ci z jakich programów logi powklejać i jak je zinterpretować;)

Napisano

Zobacz czy możesz wejść do rejestru. Windows + R -> regedit lub w menu start uruchom i wtedy wpisz regedit. Jeżeli będzie info, że masz zablokowane to prawdopodobnie tak jak Lucek napisał. Zdarzało się, że miałem problem z wejściem na partycje i trzeba było ręcznie. Razem z tym problemem był problem z edycją rejestru.

Napisano

Profilaktycznie polecam program combofix. Zawsze pomagał mi w takich sytuacjach - tzn. rootkity i inne badziewie :)

Napisano
  • Autor

Dziękuję za porady. Kom nie jest mój, więc obecnie nie mam do niego dostępu (może w weekend sprawdzę).

Sprawa jest o tyle dziwna, że nie mam tych ikon nawet na koncie administratora ;p.

No nic, pozostaje "popaczyć" (O_O)

Chyba rozwiązałem problem na wirtualnej maszynie :).

W opcjach ustawień użytkownika (Start->uruchom->mmc)

W user "Configurations->Admin Templates->Desktop" trzeba wyłączyć opcję "Remove My Computer icon on the desktop".

Z opisu wychodzi na to, że to właśnie to ;p.

Przetestuję to potwierdzę :).

Edytowane przez R0NIN

Napisano

No właśnie. A tutaj wystarczy w starcie kliknąć na komputer prawym i tam masz "pokaż na pulpicie". :)