Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, wrzucam ostatnio wymodelowane ciasteczko z wisienką.

Po kilkunastu godzinach spędzonych przy tej scenie nie mam już chyba do tego dystansu.

Z miła chęcią posłucham uwag i rad.

Modelowanie/render Blender/Cycles + PS.

8089526535_fdf92af94d_h.jpg

Z trochę inną wisienką

8089971399_f6840b3565_h.jpg

Edytowane przez Mcwill
  • Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Swietnie. Wisienka by tylko mogła mieć ogonek nie czerwony. i chyba za dużo świecisz enviromentem. kontrast Do keylighta (jak się nie mylę, to plane u góry?) Chociaż wtedy cienie były by ostrzejsze i nie nie było by takiej miękkości, która wygląda teraz na SSS (a może dokomponowywałeś SSS? ).

Można by rozdzielić światło z background texture za pomocą Light Path / is camera ray i ten ambient ściszyć tak żeby tło nie pociemniało, może spróbuj trochę (aż dziwię się, że to piszę) podbić kontrast przez AO. Może by też coś exposure pomogło.

Przyciemnił bym trochę widelec, żeby nie odbijał 100% światła. Listek (który jest na prawdę w pytę!) powiększ. Mięta ma większe liście w skali do babeczki, widelec też. Jak by patrzyć na standardowy rozmiar babeczki i wisienki.

wykadruj inaczej, może pionowo i z troszkę innym kątem. żeby ta wisienka, która sama się pcha na główny akcent kompozycji była w należnym miejscu.

wygląda świetnie ogólnie. swoje widzimisię napisałem, ale nie muszę mieć racji, brakuje tylko pazura.

Jak byś mógł pokazać jakieś nody materiałów, czy widok z viewporta, to jestem zainteresowany.