mrys Napisano 20 Październik 2012 Share Napisano 20 Październik 2012 Ostatnio udało mi się skończyć pisać i ilustrować ostatni, czwarty tom serii poświęconej niemieckim projektom lotniczym z okresu II wojny (German Air Project 1935-45). Przy tej okazji powstał ten oto obrazek, przedstawiający bombowiec dalekiego zasięgu zakładów Junkersa z 1945 r o nieznanym oznaczeniu w asyście dwóch myśliwców Messerschmitt P.1112 S2. Oczywiście wszystko to "papierowe samoloty", ale frajda z nadawania trójwymiarowej formy czemuś, co poza płaski rysunek nigdy nie wyszło jest spora. A i okazja do obłaskawienia Blendera 2.64 niezła. Renderowałem jak zwykle w Modo, ale sam samolot mam też w wersji Cyclesowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Październik 2012 Share Napisano 20 Październik 2012 Słowem trzeba się cieszyć żę nigdy im sie nie udało zrealizować wszystkich projektów ;) całość zrobione i wyrendzone w blendku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 21 Październik 2012 Share Napisano 21 Październik 2012 O kurde toż dopiero od niedawna takie nosiciele jaj latają a do tego liczydeł na pokładzie mają cały wagon co by mogły w przestworzach śmigać a ci skubańcy już wtedy o czymś takim myśleli. Modelik fajny, ale chyba perspektywa troszkę klapła no jak na mój gust to taki przerażający projekt a taka sielanka w locie może coś bardziej dramatycznego podkreślającego grozę tego potwora? No bo informacja o takim projekcie w tamtych czasach podnosi poziom adrenaliny a taki bardziej drapieżny obrazek by to jeszcze spotęgował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 21 Październik 2012 Share Napisano 21 Październik 2012 (edytowane) Render z Cycles moim zdaniem dużo lepszy, choć to tylko studio (fajnie wyszły shadery), pierwszy jest dość usypiający, samoloty zlewają się nieco z tłem, jest to taka "pocztówkowa" formuła, gdzie niby wszystko kompozycyjnie gra, jest schludnie, porządnie technicznie, ale jednocześnie jakoś tak bez wyrazu. Sam nie jestem orłem z zakresu post produkcji, ale chyba można by wycisnąć tu więcej, generalnie od "Psychodelic Dawn" każdy kolejny render wygląda podobnie i mi osobiście, osobie niespecjalnie zainteresowanej lotnictwem, więc być może stąd ta ocena, żaden nie zapadł na długo w pamięć. Może następnym razem pokusisz się o jakieś nietuzinkowe rozwiązania? Edytowane 21 Październik 2012 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi