Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Ostatnio udało mi się skończyć pisać i ilustrować ostatni, czwarty tom serii poświęconej niemieckim projektom lotniczym z okresu II wojny (German Air Project 1935-45). Przy tej okazji powstał ten oto obrazek, przedstawiający bombowiec dalekiego zasięgu zakładów Junkersa z 1945 r o nieznanym oznaczeniu w asyście dwóch myśliwców Messerschmitt P.1112 S2. Oczywiście wszystko to "papierowe samoloty", ale frajda z nadawania trójwymiarowej formy czemuś, co poza płaski rysunek nigdy nie wyszło jest spora. A i okazja do obłaskawienia Blendera 2.64 niezła.

Quantum_Reality_small.jpg

Renderowałem jak zwykle w Modo, ale sam samolot mam też w wersji Cyclesowej.

render_new_001_small.jpg render_new_002_small.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

O kurde toż dopiero od niedawna takie nosiciele jaj latają a do tego liczydeł na pokładzie mają cały wagon co by mogły w przestworzach śmigać a ci skubańcy już wtedy o czymś takim myśleli. Modelik fajny, ale chyba perspektywa troszkę klapła no jak na mój gust to taki przerażający projekt a taka sielanka w locie może coś bardziej dramatycznego podkreślającego grozę tego potwora? No bo informacja o takim projekcie w tamtych czasach podnosi poziom adrenaliny a taki bardziej drapieżny obrazek by to jeszcze spotęgował.

Napisano

Render z Cycles moim zdaniem dużo lepszy, choć to tylko studio (fajnie wyszły shadery), pierwszy jest dość usypiający, samoloty zlewają się nieco z tłem, jest to taka "pocztówkowa" formuła, gdzie niby wszystko kompozycyjnie gra, jest schludnie, porządnie technicznie, ale jednocześnie jakoś tak bez wyrazu. Sam nie jestem orłem z zakresu post produkcji, ale chyba można by wycisnąć tu więcej, generalnie od "Psychodelic Dawn" każdy kolejny render wygląda podobnie i mi osobiście, osobie niespecjalnie zainteresowanej lotnictwem, więc być może stąd ta ocena, żaden nie zapadł na długo w pamięć. Może następnym razem pokusisz się o jakieś nietuzinkowe rozwiązania?

Edytowane przez mookie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.