xyrax Napisano 10 Sierpień 2004 Napisano 10 Sierpień 2004 Wiedze na forum sporo autek więc też postanowiłem coś ukuć. Maszyna nieco retro Plymouth fury rocznik 1958 słynna Christine z horroru Kinga. Pozdrawiam, wszelkie uwagi mile widziane. Aha soft to max’ik renderer Brazil.
Master Kiełbaster Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 Model ładny, materiały takie sobie.
xyrax Napisano 11 Sierpień 2004 Autor Napisano 11 Sierpień 2004 ...tak dokładnie zgadzam się, że materiały nie są najlepsze sam nie jestem z nich zadowolony zrobiłem je troche w pośpiechu i teraz widać niedociągnięcia. pozdr.
ChaoSMakeR Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 wypas samochodzik :) takie cos warto modelowac a nie jakies ford focus czy audi tt :P niepasuja mi zbytni materialy najbardziej to chyba mi przeszkadza ze opony sa za jasne (nawet po przyciemnieniu monitora) i textura zderzaka beznadziejna :( pozatym to full wypas :)
Vorek Napisano 14 Sierpień 2004 Napisano 14 Sierpień 2004 Cudeńko..taki samochód "z duszą" Naprawde ładnie wymodelowane, może i faktycznie gdzieś tam materiały niedopracowane (głownie opony mi się w oczy rzuciły) ale ogólnie jest przecudny. Pozdrawiam
Filip Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Smochów naprawdę ładny co do materiałów to są poprostu kiepskie.Najgorzej wypada chrom ,a jeśli chodzi o wybór to trafiłeś w dziesiątkę!!!
THE MANYSH TRAFO Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 daj wiecej renderków podoba mi sie
greg_jg Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 dla mnie rewelacja, tylko daj ciemniejsze gumy na koła, dobre hdri i będzie very git
xyrax Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 Dzieki za opinie przeniosłem watek do WIP'ow bo jednak musze poprawic materialy. pozdr
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Następny old-timer...:) miło... jakaś odmiana. Model zrobiony dość poprawny...:) Pamiętam ten chory film. Powinieneś popracować nad modelem.
Salvator Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 nie wiem czy już mówiłem, że kocham te samochody... ;] Piękny model, boski, ale materiały kuleją, widać standardowy chrom z maxa na zderzakach... karoseria lepsza, ale troszke trąci żeleźniakami. Czekam na jakiś dobry render + compos. z jakimś stylowym zdjęciem z barem szybkiej obsugi w Teksasie czy coś w tym guście.
xyrax Napisano 18 Sierpień 2004 Autor Napisano 18 Sierpień 2004 Wrzucam render z poprawionymi materialami. Enzo co masz na mysli piszac popracuj nad modelem?
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Sorki.... , pisze posta...i pracuje na rhino..więc się pomyliłem... miało być : popracuj nad renderem Mam pomysł co do renderingu...: Postaw samochód...przed jakimś klubem barem... poraz późny wieczór, ciemno neony się palą..itd. Jak w Giercie HOT_ROD... Albo zrób kino samochodowe... inne samochody wstaw jako cienie..tak żeby tylko ten było odbrze widać...:) wstaw jakąś pare do środka i jest super scena.
KoMic Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 hehe jak z regoly nei lubie przegladac watkow samochodowych tak ten jest git. bardzo podoba mi sie ta maszynka,,, ehhh ten styl i kasztalt ma swoj wspanialy urok,,, pozdro jak dla mnie jest super: ]
illy Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 wypas samochodzik :) takie cos warto modelowac a nie jakies ford focus czy audi tt :P akurat tak sie zlozylo ze teraz robie focusa, a wczesniej robilem TT, hehehe ironia do mnie [piwo] uwazam ze takie samochody to juz wyzsza szkola jazdy niz wspolczesne, duzo zaokraglen itd. jak ktos kiedys to okreslil (nt. Mercedesa 300SL) tworcy tych samochodow nie uzywali komputerow bo latwiej bylo projektowac na papierze (i na kompie ciezko sie robi) ale to taki humorzasty opis http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=5587&page=1&highlight=mercedes
xyrax Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 No niestety nie mam żadnych blueprintów do niego, szukałem dość długo w necie ale niestety nic nie ma. Wszystko robiłem na podstawie zdjęć, które znalazłem na googlach.
MareG Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Wszystko fajnie - podoba sie ALE patrzac okiem "technicznym" jak mają dzialac wycieraczki skoro wychylenie o 90 stopni spowoduje ich wypadniecie ponad szybe! Caly wóz robi ogolnie wrazenie plaskatego i niestety to widac bardzo wyraznie -> foto: http://carnut.com/cgi-bin/_mopar.pl?/show/wam98/wam077.jpg To taka moja uwaga;) Pozdr
xyrax Napisano 22 Sierpień 2004 Autor Napisano 22 Sierpień 2004 ...wycieraczki - jasne, dzieki bardzo sluszna uwaga:) co do plaskosci to hmm nie bardzo moge sie zgodzic poniewaz model ktory podeslales to starszy rocznik a zatem inna wersja wozu przynajmniej tak wynika z historii tej maszyny. Wersji bylo kilka wiec niektore sie od siebie roznia ksztaltem. Dla jasnosci zalaczam fotki, na ktorych sie wzorowalem. pozdr.
Pablo Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 Samochod prezentuje sie bardzo ladnie, ale po tych zdjeciach co zamiesciles mam uwage co do jego szerokosci, jest troche za szeroki! Jesli mozesz to zwez go. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi