Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiedze na forum sporo autek więc też postanowiłem coś ukuć. Maszyna nieco retro Plymouth fury rocznik 1958 słynna Christine z horroru Kinga.

Pozdrawiam, wszelkie uwagi mile widziane. Aha soft to max’ik renderer Brazil.

• Odpowiedzi 21
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

...tak dokładnie zgadzam się, że materiały nie są najlepsze sam nie jestem z nich zadowolony zrobiłem je troche w pośpiechu i teraz widać niedociągnięcia.

pozdr.

Napisano

wypas samochodzik :) takie cos warto modelowac a nie jakies ford focus czy audi tt :P

niepasuja mi zbytni materialy najbardziej to chyba mi przeszkadza ze opony sa za jasne (nawet po przyciemnieniu monitora) i textura zderzaka beznadziejna :( pozatym to full wypas :)

Napisano

Cudeńko..taki samochód "z duszą" Naprawde ładnie wymodelowane, może i faktycznie gdzieś tam materiały niedopracowane (głownie opony mi się w oczy rzuciły) ale ogólnie jest przecudny.

Pozdrawiam

Napisano

Smochów naprawdę ładny co do materiałów to są poprostu kiepskie.Najgorzej wypada chrom ,a jeśli chodzi o wybór to trafiłeś w dziesiątkę!!!

Napisano

Następny old-timer...:) miło... jakaś odmiana.

Model zrobiony dość poprawny...:) Pamiętam ten chory film.

Powinieneś popracować nad modelem.

Napisano

nie wiem czy już mówiłem, że kocham te samochody... ;]

Piękny model, boski, ale materiały kuleją, widać standardowy chrom z maxa na zderzakach...

karoseria lepsza, ale troszke trąci żeleźniakami.

Czekam na jakiś dobry render + compos. z jakimś stylowym zdjęciem z barem szybkiej obsugi w Teksasie czy coś w tym guście.

Napisano

Sorki.... , pisze posta...i pracuje na rhino..więc się pomyliłem...

miało być : popracuj nad renderem

Mam pomysł co do renderingu...: Postaw samochód...przed jakimś klubem barem... poraz późny wieczór, ciemno neony się palą..itd. Jak w Giercie HOT_ROD...

Albo zrób kino samochodowe... inne samochody wstaw jako cienie..tak żeby tylko ten było odbrze widać...:) wstaw jakąś pare do środka i jest super scena.

Napisano

hehe jak z regoly nei lubie przegladac watkow samochodowych tak ten jest git. bardzo podoba mi sie ta maszynka,,, ehhh ten styl i kasztalt ma swoj wspanialy urok,,, pozdro jak dla mnie jest super: ]

Napisano
wypas samochodzik :) takie cos warto modelowac a nie jakies ford focus czy audi tt :P

akurat tak sie zlozylo ze teraz robie focusa, a wczesniej robilem TT, hehehe ironia do mnie [piwo]

uwazam ze takie samochody to juz wyzsza szkola jazdy niz wspolczesne, duzo zaokraglen itd. jak ktos kiedys to okreslil (nt. Mercedesa 300SL) tworcy tych samochodow nie uzywali komputerow bo latwiej bylo projektowac na papierze (i na kompie ciezko sie robi)

ale to taki humorzasty opis

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=5587&page=1&highlight=mercedes

Napisano

No niestety nie mam żadnych blueprintów do niego, szukałem dość długo w necie ale niestety nic nie ma. Wszystko robiłem na podstawie zdjęć, które znalazłem na googlach.

Napisano

...wycieraczki - jasne, dzieki bardzo sluszna uwaga:) co do plaskosci to hmm nie bardzo moge sie zgodzic poniewaz model ktory podeslales to starszy rocznik a zatem inna wersja wozu przynajmniej tak wynika z historii tej maszyny. Wersji bylo kilka wiec niektore sie od siebie roznia ksztaltem. Dla jasnosci zalaczam fotki, na ktorych sie wzorowalem.

pozdr.

Napisano

Samochod prezentuje sie bardzo ladnie, ale po tych zdjeciach co zamiesciles mam uwage co do jego szerokosci, jest troche za szeroki! Jesli mozesz to zwez go.

pozdr