miriam Posted November 2, 2012 Share Posted November 2, 2012 (edited) TYP: ILUSTRACJA TEMAT: Straszne Opowieści by ChC Serdecznie Zapraszamy do Kolejnej edycji Challenge Corner w temacie: "Straszne Opowieści" Każdy z Was, przynajmniej raz w życiu słyszał mrożące krew w żyłach historie o zombie, duchach, wampirach i innych mniej lub bardziej znanych z mrocznej menażerii. Waszym zadaniem będzie stworzenie budującej napięcie, ukazującej grozę ilustracji. Technika prac dowolna. Powodzenia! TERMINARZ: START: 02.11.2012 r KONIEC: 30.11.2012 r -> Przesunięty do 2.12.2012 Głosowanie: 01.12.2012r - 05.12.2012r -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- REGULAMIN : * Udział w ChallengeCorner może brać każdy. * Aby wziąć udział w ChallengeCorner wystarczy być tylko posiadaczem konta na www.max3d.pl * Założenie własnego wątku w dziale ChallengeCorner deklaruje tym samym chęć w nim udziału. * Wątek należy założyć nie później niż tydzień przed zakończeniem tej edycji ChallengeCorner. * Nazwa wątku powinna brzmieć: Chc.48: StraszneOpowiesci by XXX * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich może poddać głosowaniu. * Zachęcamy do jak najczęstszego postowania kolejnych postępów ze swojej pracy. Więcej informacji to większa popularność. * Obrazy mogą być stworzone w programach graficznych do obróbki grafiki2D (np: Photoshop, Gimp, Painter, etc.), jak również w technikach tradycyjnych(olej, akryl, ołówek etc.). Wątki zawierające grafikę 3D będą usuwane. * Wersje finalne obrazków wraz z krótkim opisem (max 3-4 zdania) oraz znaczkiem w załączniku, (typu: finish, koniec, fine etc. ,) Proszę umieszczać w pierwszym poście swojego wątku. * Dodatkowo Proszę umieszczać podlinkowane miniaturki dla prezentacji pracy o rozmiarach 180px x 295px w Pierwszym Poście wątku * ostatniego dnia, lub pierwszego po zakończeniu pobieramy obrazki tylko z pierwszego postu i zapisujemy je w nowym wątku gdzie użytkownicy będą mogli obejrzeć prace i oddać na nie swoje głosy. Prace z innych postów niż pierwszy nie będą brane pod uwagę. * Postowanie prac zaczętych wcześniej lub będących przedmiotem innych konkursów jest niemile widziane i nie dozwolone. * Prace nie spełniające wymagań tematu nie będą brane pod głosowanie. * Zwycięzcą może zostać nawet 1 osoba, która ukończy swoją pracę zgodnie z założeniami danego tematu oraz będzie spełniać jego wymogi, w takim przypadku Sonda NIE Będzie ogłaszana. //ILUSTRACJA * j/w //CONCEPT * obowiązkowo minimum jeden dodatkowy rzut na obiekt. * obowiązkowo przynajmniej jeden powiększony detal/fragment z obiektu * Pod pracą wskazany jest opis uzupełniający obrazek. (np. na czym się bardziej skupiliście, co z opisu najbardziej wpłynęło na taką, a nie inną interpretację tematu) //KOMIKS * zachowanie jednolitego stylu plastycznego i wyglądu postaci, * ścisłe trzymanie się opisu, * układ i rozmiary kadrów dowolne, należy jednak zachować kolejność z szablonu (czyli chronologię mówiąc krótko) * użycie wszelkich referencji jest bardzo wskazane * zalecany format A4 300dpi, na forum pokazujecie A4 72 dpi. * prace najlepiej zacząć od szkicowego rozplanowania kadrów i zamieszczenia takiej formy na forum * w pracach można wykorzystać wszelkie wyrazy dźwiękonaśladowcze oraz inne elementy składające się na ten rodzaj. //PLAKAT Na plakacie oprócz właściwej grafiki powinny się znajdować: - tytuł filmu - obsada, przynajmniej głównych aktorów (oczywiście mogą być wymyśleni) - reżyser, itd ... - data premiery filmu czyli: xxx data zakończenia ChC xxx //MATTEPAINTING Zasady takie same jak w przypadku ilustracji, dodatkowo prosimy o umieszczanie linków do źródłowych fotografii wykorzystanych w pracy. Edited November 30, 2012 by miriam Link to comment Share on other sites More sharing options...
karola-j Posted November 5, 2012 Share Posted November 5, 2012 Postaram się coś naskrobać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miriam Posted November 6, 2012 Author Share Posted November 6, 2012 Cieszy mnie to ;). Link to comment Share on other sites More sharing options...
miriam Posted November 29, 2012 Author Share Posted November 29, 2012 Widzę sporo ciekawych i mocno zaawansowanych prac, proponuję o ile nie macie nic przeciwko, aby przesunąć termin do końca tego tygodnia (tj.2.12) ? //Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotcore Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 mi pasuje, dzięki ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karola-j Posted November 29, 2012 Share Posted November 29, 2012 Ok, niech tak będzie : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miriam Posted November 30, 2012 Author Share Posted November 30, 2012 Zatem ustalone. Dzień ostateczny nastąpi 2.12. //Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulinka12 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 dzięki za przesunięcie terminu :) może jeszcze zdąże skończyć :D choć już mam swoich faworytów :) i gorąco im kibicuje na razie skrycie :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotcore Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 po finiszach mam watpliwości czy to chodzi o niedziele do godziny 0:00 czy że już jest po terminie 45 minut... niech mnie ktoś oświeci bo si emartwie ze zostane zdyskwalifikowany za nieporozumienie ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
karola-j Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Zrozumiałam, że do końca niedzieli. Skończyłam szybciej, bo musiałam (siła wyższa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
miriam Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 Czas ustalony był do niedzieli godzina 00.00, ale do wieczorka możecie jeszcze mazać ;), będę składał sondę około 20.00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karola-j Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 ale godzinę "00:00" można interpretować dwojako: albo północ z soboty na niedzielę, albo północ z niedzieli na poniedziałek. To taki moment pogranicza. Jaśniej byłoby napisać np. "niedziela godz. 23:59:59" albo "do końca niedzieli" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts