martix69 Napisano 2 Listopad 2012 Napisano 2 Listopad 2012 Witam. Dużo pisał nie będę podjazd to AC COBRA 427. Już kiedyś zmagałem sie z tym modelem, teraz naszła mnie chec na zrobienie czegoś więcej:) Nie robie w 100% oryginalnej wersji, model jest robiony na bazie danych z kit-carów oraz oryginału. Pozdrawiam. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
FF Napisano 2 Listopad 2012 Napisano 2 Listopad 2012 Fajnie ze robisz środek. Bardzo dobrze wspominam robienie tego samochodu, fajnie się to modelowało. Z takich przydatnych rzeczy to jak dasz tools > grab viewport to możesz zapisać do pliku viewport, nie trzeba robic printscreena.
martix69 Napisano 3 Listopad 2012 Autor Napisano 3 Listopad 2012 FF dzikei za porade przyda sie :) Mały update na dzis: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
pirx Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Ymm, bardzo ładny model, też kiedyś robiłem Cobrę więc będę kibicował ^^ Z jaką +/- dokładnością robisz środek?
martix69 Napisano 4 Listopad 2012 Autor Napisano 4 Listopad 2012 jeśli chodzi o ramę to staram sie upodonic ja jak najbardziej do oryginału, co do silnika to Windstor 427, zas samo wnętrze planuje zrobić takie jak w oryginale. Silnik troche daje mi do myślenia bo nie znam sie na takich sprawach i często trzeba czytać na jakiej zasadzie polegają pewne rozwiązania.
martix69 Napisano 6 Listopad 2012 Autor Napisano 6 Listopad 2012 Update: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Smoku Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 Ładny modeling, rozumiem że mamy się spodziewać wnętrza na wypasie ?
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 Bardzo ladnie. Pamietam jednak Cobre, ktora dziergał DamusTo.. to byl dopiero wypas... ;) Czekam na wiecej, bo fotel, a w szczegolnosci klamra pasow wyszly miodzio :) Ciezko oceniac karoserie bez "bizuterii", dlatego tutaj jeszcze sie wstrzymam, ale nabiera to wszystko smaczku :D
Muppet Napisano 7 Listopad 2012 Napisano 7 Listopad 2012 Ta ilość poly to samego siedzenia,, czy wszystkiego co już wymodelowałeś?
martix69 Napisano 7 Listopad 2012 Autor Napisano 7 Listopad 2012 Smoku- ja wiem czy na wypasie:) tak sobie modeluje po trochu i zobaczy sie co z tego wyjdzie :) ..:: WIKTOR ::.. dzięki :) przybladnąłem tez wątek DomusaTo do Jego poziomu jeszcze mi brakuje duuzo. Muppet to jest ilość poly całego modelu, fotel+ pasy i klamra ma 5k poly. Pozdrawiam
martix69 Napisano 8 Listopad 2012 Autor Napisano 8 Listopad 2012 UP na dziś: dokończone klamry i pasy( choć średnio jestem z nich zadowolony). Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Mam małą zagwozdkę, jak sensownie zrobić szwy? Mozę ktoś ma jakiś ciekawy pomysł. Ja zrobiłem je z małych boxów ale nie wiem czy wygląda to jak szew:) Pozdrawiam.
latos Napisano 8 Listopad 2012 Napisano 8 Listopad 2012 Wygląda ładnie, ale szwy możesz jeszcze zrobić za pomocą np. Cylindra narzucając na niego biało-czarny materiał i w opticality ustawić by wyświetlał np. tylko czarny albo biały. Pozdrawiam.
Stachu Napisano 8 Listopad 2012 Napisano 8 Listopad 2012 super model podobają mi się takie szczegóły :)
martix69 Napisano 9 Listopad 2012 Autor Napisano 9 Listopad 2012 latos dzieki, sprawdzi sie. Stachu fajnie ze sie podoba. Ciąg dalszy dłubania: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam.
Bubu Napisano 10 Listopad 2012 Napisano 10 Listopad 2012 Oddal trochę kamerę od kół. Nie są one za duże ? I opony chyba za niski porfil maja ? Chodzi o to, że chyba w cobrach oponki są takimi balonami ? Chyba, ze takie Ci się podobają to ok :D
martix69 Napisano 10 Listopad 2012 Autor Napisano 10 Listopad 2012 Bubu tak, sa balonowate, ale na razie zrobiłem takie :)
Bubu Napisano 10 Listopad 2012 Napisano 10 Listopad 2012 Mhm ;] Możesz powiedzieć jaką felgę robiłeś (oznaczenie) ? Tzn. replikę ? Oryginał ? Bo trochę bym się przyczepił ;p Ale chodzi tylko o to żeby podnieść poziom (już jest ostro, ale mogłoby być lepiej;) ), a nie się czepiać :]
martix69 Napisano 11 Listopad 2012 Autor Napisano 11 Listopad 2012 Bubu wal śmiało:) od tego jest WIP :D tak robiłem oryginał.
Bubu Napisano 11 Listopad 2012 Napisano 11 Listopad 2012 Dobra patrz na obrazki bo chyba na nich widać o co chodzi ;] Twoje http://zapodaj.net/3e6d5915be4f7.png.html http://zapodaj.net/images/656662d93f06e.png A tu fotki felg http://retropopplanet.files.wordpress.com/2012/05/1965-shelby-cobra-427-wheels.jpg http://img.photobucket.com/albums/v15/jdmbrad/ShelbyDetail3.jpg Tutaj jakies repliki, ale tez to na nich widać http://www.trigowheels.com/427_6.html I żeby nie było to się nie czepiam :D
martix69 Napisano 12 Listopad 2012 Autor Napisano 12 Listopad 2012 Bubu dzieki za rady. felga wersja 2. Na razie tylko srodek, zewnętrzna cześć trzeba jeszcze pospawać:) EDIT: długośc ramion "szprzych" bedzie docelowo mniejsza:) zapomniałem zmniejszyc obręcz. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bubu Napisano 12 Listopad 2012 Napisano 12 Listopad 2012 No i lepiej, ale zobacz http://zapodaj.net/images/1b4d8a357e0c7.jpg Mam nadzieje że widać o co chodzi ( te "głębsze" wycięcia są szersze i "niższe" niż te z przodu) Znajdź sobie fotkę jakoś tak bardziej z boku to będzie widać ;]
martix69 Napisano 13 Listopad 2012 Autor Napisano 13 Listopad 2012 Update: Bubu jak teraz to wygląda?:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bubu Napisano 13 Listopad 2012 Napisano 13 Listopad 2012 Niech będzie ;) Już się nie czepiam bo wyjdzie, że nawiedzony jestem :) Rób dalej :]
martix69 Napisano 13 Listopad 2012 Autor Napisano 13 Listopad 2012 Nie ma półśrodków:) jak cos jest nie tak jeszcze to wal smiaóło:) Te wewnętrzne otwory chyba muszę jeszcze zmniejszyć, no i chyba za grube sa "ranty" wysuniętych "szprych"
martix69 Napisano 4 Grudzień 2012 Autor Napisano 4 Grudzień 2012 Mały update po przerwie: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam.
martix69 Napisano 8 Luty 2013 Autor Napisano 8 Luty 2013 Witam. Po przerwie znalazłem trochę czasu aby podłubać przy modelu, głownie zająłem sie wnętrzem. Uploaded with ImageShack.us deska prawie kompletna, brak kilku dupereli Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Mam tez mały problem z rama przedniej szyby. Ja wykonałem wersje składająca sie z 2 elementów mocujących i osobnej ramy, ale mam pojęcia jak jest ona zrobiona w oryginale, a na refkach sa rożne warianty ( repliki głownie) yłbym wdzieczny za jakaś pomoc (refki, opis).
maciek.m Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 Bardzo fajnie te marszczenia wyszly ci w kiszonce bocznej, jak zrobisz fotele tak i reszte to bedzie git. A testowałeś może już materiał dywaników w srodku kabiny? bo ja probuje sie bawic z materialem do swojego lambo ale narazie marny efekt..
martix69 Napisano 8 Luty 2013 Autor Napisano 8 Luty 2013 Maćku fotele sa kilka postów wcześniej:) co do materiałów, nie bawiłem się z tym jeszcze i obawiam się ze będzie problem z fajnym efektem z racji słabego kompa.
Rekomendowane odpowiedzi