adek Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Warren Marshall napisał i udostępnił za darmo całkiem sprytny mały program, który pomoże wam ustawić perspektywę na zdjęciu. Zachęcam do obejrzenia wideo i przetestowania. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2657 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Super sprawa. Ciekawe czy jest takie coś jako plugin do Photoshopa. Wie ktoś ? Pozdrawiam, Niedźwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 7 Listopad 2012 Share Napisano 7 Listopad 2012 Super sprawa. Ciekawe czy jest takie coś jako plugin do Photoshopa. Wie ktoś ? Pozdrawiam, Niedźwiedź Cóż, photoshopowa rzeczywistość jest trochę smutna. Nie byłoby problemu napisać podobny skrypt/plugin do ai, czy indd. Problem jest taki, że w photoshopie nie można stworzyć guidesa pod kątem, tylko pion albo poziom. W ai i indd można śmiało zastąpić to prostą niezamkniętą linią z nadanym stroke sizem. W ps można zrobić otwarty shape, nawet prostą pojedyńczą linie, ale efekt stroke nie jest widoczny do momentu, gdy shape nie posiada jakiejś treści, która daje sie zrastrować. Zastępowanie linii wektorowych zwykłymi liniami brushem albo pencilem, uważam za pomysł na tyle nie elegancki, że aż mi sie odechciewa taki skrypt pisać:) Na ten sam problem natknąłem się, przy tworzeniu pluginu do ps, który ma dodać funkcjonalność podobną do illustratorowych artboardów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rork Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 hmmm, a gdyby nie próbowałeś robić tego w osobnym oknie, tak jak jest zrobione liquify? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Hmm, no to by mogło działać. Musze sprawdzić jakie są możliwości swfów wciśniętych do okna skrytowego. Wiem na pewno, że działają powoli. Dałoby się to zrobić w postaci panelu (pisanego w as3), ale to dość dziwne rozwiązanie. W c++ napewno dałoby sie to zrobić, ale niestety nie czuje się na siłach. Ciekawe, czy da się w as3 napisać pełnowymiarowy plugin do ps. Musze pogooglać. Jednak, taki plugin i tak wymagałby instalacji, wiec równie dobrze można korzystać z programu z newsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek3d Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 nie mogę uruchomić tego. A u was jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prestidigitator Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Ja też nie mogę. Wyskakuje tylko okno z info że wystąpił błąd z aplikacją i zostanie zamknięta. Czy to nie działa pod XP? Mam NET Framework 4.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Na początku mi nie działał, ale po zainstalowaniu net.framework 4.0.3019 chodzi ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prestidigitator Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Instalowałem ponownie NET 4.0 z opcją "naprawy". Zaktualizowałem tez wszystkie poprawki dla Windowsa. Niestety, progs nadal nie chce odpalić. Szkoda, bo szukałem czegoś podobnego. Nie mam cierpliwości do teoretyzowania i rysowania siatki perspektywy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi