gruber Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 (edytowane) Jako,że ostatnio wypijam hektolitry coli postanowiłem popełnić takie coś w chwili wolnej. Wiem,że z kroplami przesadziłem;) postaram się to poprawić Soft: max + vray + ps [ATTACH=CONFIG]88055[/ATTACH] Edytowane 10 Listopad 2012 przez gruber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MPająk Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 (edytowane) Hej Bardzo ładnie zaprezentowane, Mam jednak jedną wątpliwość, czy butelka – szkło ma jakąkolwiek grubość. Mam wrażenie, że nie i całkiem możliwe że przez to butelka dziwnie załamuje światło tuż pod kapslem. pozdrawiam MarcinP PS. Od razu przypomniały mi się świąteczne reklamy Coca-Cola, już nie długą znów będą :) Edytowane 8 Listopad 2012 przez MPająk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thecrev Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 mi najbardziej się podoba 1 obrazek ale reszta też jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YetoKnight Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Fajne, ale tak jak zauważył MPająk - grubość szkła jest wątpliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 (edytowane) Cieszę się,że się podoba:) Butla jest tłuściutka jak upasione dziecko. Dla potwierdzenia dorzucam siatę modelu. Szczerze powiedziawszy mi jakoś nie rzuciło się w oczy,że coś jest nie tak. Myślę,że namieszałem coś w materiale szkła (może IOR?) PS. MPajak przez Ciebie teraz ciągle chodzi mi po głowie 'coraz bliżej święta..' :P Edytowane 8 Listopad 2012 przez gruber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Proste, ale mocno daje radę;) Jedyny babol koledzy już wytknęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Bardzo fajne! Ja bym jeszcze ddał do ostatniego obrazka rozmycie wody (poprzez ruch) bo teraz za bardzo woda sciaga wzrok, A to na głównym planie ma byc Coca-Cola:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 8 Listopad 2012 Share Napisano 8 Listopad 2012 Co do problemu z grubością szkła - czy obiekt wody i obiekt szklą minimalnie na siebie nachodzą? http://www.spot3d.com/vray/help/200R1/tutorials_glassinterface.htm Ostatni najlepszy. Przyjemny chłód, no i taki kadr nie łatwo ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber Napisano 9 Listopad 2012 Autor Share Napisano 9 Listopad 2012 deshu Cola minimalnie nachodzi na szkło. Przy pierwszych renderach wychodziło tak jak tu http://www.spot3d.com/vray/help/200R1/images/tutorials/surf_interface/tn_liquid_inside.png Jakoś to poprawiłem i wyszło jak na renderach powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inky Napisano 9 Listopad 2012 Share Napisano 9 Listopad 2012 Mnie się podoba ostatnie ujęcie. To ze względu na dynamikę ujęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlipek Napisano 21 Listopad 2012 Share Napisano 21 Listopad 2012 Osobiście wszystkie 3 prace mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 smacznie :)...ale :) coś mi tylko nie gra z tym kleksem wodnym na pierwszym ujęciu....średnio przy tak wypaśnym ujęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi