Napisano 8 Listopad 201212 l Witam wszystkich Tym razem wrzucam kilka(naście) wybranych wizualizacji domków popełnionych w tym roku. Życzę miłego oglądania i krytykowania ;) pozdr tk
Napisano 8 Listopad 201212 l Witam, prace całkiem przyjemne. Popracowałbym nad drzewami. Dworek najlepszy.
Napisano 8 Listopad 201212 l ogolenie przyjemnie. blok z zielonymi balustradami obrzydliwy. jakbys je ponumerowal to mozna by cos wiecej napisac o konkretnych obrazkach.
Napisano 8 Listopad 201212 l Wizualizacja techniczne dobre ale tak naprawdę standardowo nudne typowe do katalogów biura architektonicznego. Ludzie kiepsko wprawieni od razu to się rzuca w oczy i psuje efekt. Na tło z wronami to już nie daje się patrzeć ostatnio co katalog to w nim tylko to tło jest wykorzystywane, na ostatnim ujęciu nad woda warto by było popracować. Naprawdę perełka w tym co pokazałeś jest dworek ale i tu masz ta sama mapę w tle :(
Napisano 9 Listopad 201212 l Autor Dzięki za odpowiedzi ;) @seba@ - pozdrowienia dla smoka Krakowskiego ;) - tak, pracuje nad zielenią t0m3k - te zielone balustrady i beton to własna inwencja twórcza - to nawet do tej architektury nie pasuje ale warto próbować ;) Jeśli chodzi o uwagi to zależy mi na wytknięciu ogólnych słabych punktów nad którymi powinien więcej popracować. shadowsexpe - tak to dokładnie są nudne wizualizacje do katalogów. Na wrony dopiero po twoim poście zwróciłem uwagę że się ciągle te same powtarzają - są one specjalnie wklejane co chyba zaprzestanę robić. Jeszcze raz dzięki wszystkim za krytykę ;D Pozdrawiam
Napisano 9 Listopad 201212 l Czołem, widzę że prawie "po sąsiedzku" :) Co zaś do obrazków (od góry patrząc) 1) fajny zabieg z obiektywem - niestety ludzie psują obrazek. 2) Słabe brzozy, nudny kadr (nic nie pokazuje tak naprawdę, na budynku który sprzedajesz pokazuje białą ścianę, a miejsce które mogło by być ciekawe - jest zasłonięte przez drzewo. 3) W czerwonym aucie coś sie z szybami porobiło. Dziwne odbicia w balustradach, brzydka brzoza - na takie ujęcie może lepiej zrobić zdjęcie i wkleić? Fajna kostka. 4) Wieczorne ujęcie - dziwne odbicia w balustradach, brzydki tynk betonowy, ładna kostka brukowa. Fajny żywopłot i trawnik przed nim. 5) (domek z brązowym dachem i magnolią na podjeździe) - zdecydowanie "na bogato" - troche za dużo się dzieje na obrazku, trudno skupić wzrok na czymś. Auto za magnolią nie potrzebne (dodatkowo ma dziwne felgi białe) fajne krzaczki i kwiatki - to własna produkcja? 6) (dzienne ujęcie wieczornego) - zdecydowanie lepiej oświetlone. Choć szyby w oknach odbijają jak fotochromy. 7) pominę - słabo jest. 8) fajne kwiatki i krzaczki - niebo nie pasuje do oświetlenia (kolorystycznie) 9) (zielona elewacja i blacah TC na dachu) - bardzo przyjemny obrazek. Świetna trawa i beton. Dużo się dzieje, może troche za dużo, ale tu mnie to akurat nie razi. Kobieta z dzieckiem nie pasuje kolorystycznie gdyby ją wywalić było by git malina jak mawia pani Basia. Moim zdaniem najelpszy obrazek. Księżyc mogłeś sobie darować :) 10, 11 - podobny klimat, szału nie ma - porządna rzemieslinicza robota - widać że utrzymujesz poziom. 12 - dworek... Koledzy chwalą na potęgę a moim zdaniem zdecydowanie to jedna ze słabszych prac. Fajne liście na podjeździe, dobrze wyszły kolumny kamienne, ale już ich obróbka blacharska, płot i szczególnie kule na zwieńczeniu - słabo, kiepski shader - a to w sumie pierwszy plan. 13) - do mnie nie trafia. Jakoś plastikowo (może przez te drzewa na dalszym planie po prawej stronie?)
Napisano 12 Listopad 201212 l Autor Cześć Loki - właśnie niedawno się przeprowadziłem ;) Dzięki za wyczerpujące uwagi - na pewno z wielu skorzystam. Nad wstawianiem życia muszę zdecydowanie popracować. Jeśli chodzi o rośli to przeważająca część własnej produkcji ale są też takie, które kiedyś pościągałem za free z możliwością wykorzystywania komercyjnego (oczywiście takie trzeba było jeszcze dopieścić). Ten domek z 9 obrazka jak dobrze pójdzie to stanie na Chechłach ;) - to jest projekt dla mnie więc pozwoliłem sobie trochę więcej czasu na niego poświęcić. pozdr tk