Gość dsobczak96 Napisano 9 Listopad 2012 Napisano 9 Listopad 2012 Witam wszystkich forumowiczów! Jestem początkujący w maxie i mam pytanie jak w temacie. Załączam link o zwykłego avika z napisem https://docs.google.com/open?id=0B-7s4mFiQ3CfdzZEc05TLVN4Umc
Pawelkos Napisano 9 Listopad 2012 Napisano 9 Listopad 2012 Animacje renderujesz do sekwencji obrazkow, ktore zapisujesz w formacie ktore potrafia przechowywac informacje o alphie np TIF, PNG, TGA. A potem skladasz w jakims afterze, nuke'u czy czego tam uzywasz. Pisalem troche na slepo bo nie dosc ze trzeba sie logowac to nie chce mi sie tego pliku sciagac. Lepiej jakbys to wrzucil na jakiegos YT
Gość dsobczak96 Napisano 9 Listopad 2012 Napisano 9 Listopad 2012 A wyczytałem gdzieś że nieskompresowany avik obsługuje kanał alfa. A aftera nie mogę używać bo mam 32bit system, ale planuję zainwestować w nowy sprzęt, to zajmę się nauką AE
safian Napisano 9 Listopad 2012 Napisano 9 Listopad 2012 Zawsze możesz używać AE CS4, który jest również na 32 bity.
Gość dsobczak96 Napisano 10 Listopad 2012 Napisano 10 Listopad 2012 A skoro mówicie żeby wyrenderować do sekwencji obrazów, to czy można będzie je skleić w Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11? P.S Co do tej animacji co podałem w linku to udostępniłem z mojego dysku google P.S.2 Jak mam renderować z kanałem alfa to chodzi o tą opcję? Jakby co to mam 3ds Max 2013
Miłosz3ds Napisano 10 Listopad 2012 Napisano 10 Listopad 2012 Nie nie nie, kanał alpha to po prostu zapisz do tiffa/png z kanałem alpha. A skleić w soniaku będzie można spokojnie.
Rekomendowane odpowiedzi