Napisano 9 Listopad 201212 l Mam do wyboru 2 karty, która bardziej nadaje się do 3dsa/autocada ( modelowanie) Zotac GeForce GT 630 -4GB ( karta niby z przeznaczeniem do biura )ma 4 giga tylko zastanawiam się czy to przełoży się na jakość pracy ? cena mówi, że raczej nie GeForce GTX 660 OC 2GB - ku tej sie skłaniam , w testach wypada nieźle jest trzecia opcja ale najbardziej wątpliwa i bardziej jako dodatek ATI RADEON HD 7850 2GB
Napisano 9 Listopad 201212 l Pamięć na karcie przyda się tylko do upchnięcia tam odpowiednio dużej sceny - jeżeli będziesz chciał renderować na GPU. Ale 630 szczerze mówiąc ledwo pociągnie. 660 GTX jak najbardziej można brać.
Napisano 13 Listopad 201212 l Ale do renderingu zadna sie nie nadaje, a do obslugi siatki w viewporcie czy to beda 2gb czy 4 to raczej zadna roznica bo to i tak seria GTX a one w viewporcie chodza na pol gwizdka. Jednak jesli juz brac to nie 660 tylko 660TI - roznica w cenie nie jest duza a wydajnosc jak 670. W vray radzi sobie OK, testowalem w GLU3d i na GPU wydajnosc jest zaskakujaco dobra. Brak na dzien dzisiejszy obslugi keplera w IRAY troszke przeszkadza a moglby dac rade. Wydajnosc w Vray jest na poziomie GTX570, problemow w 3dsmax nie ma jesli idzie o viewport, nic sie nie sypie i nic sie nie zmienilo w stosunku do fermi.
Napisano 13 Listopad 201212 l Napisze calkiem inaczej nie 660 tylko 460/560. Nie sypie ja mam inne zdanie, a w Iray te karty dziajaja dziwinie.
Napisano 14 Listopad 201212 l Ale co ma się sypać ? przecież to GTX i działa dokładnie tak samo jak każdy inny w dol. Mam w kompie rownolegle z 660tka jeszcze 460tke i na obu działa identycznie. W drugim kompie mam 560tke i tez działa tak samo. Na zadnym nic się nie sypie. Iray obecnie nie działa w ogole na keplerze wiec co znaczy ze dziwnie ? skad masz te wnioski ? Rozumiem ze nie sprawdzales tego tylko chyba zaslyszales.
Napisano 14 Listopad 201212 l Posiadam GTX 680 evga oraz Quadro 600 i jakos pomimo tych ogromnych ilosci cudow dziala jakos dziwnie, niby wyswietla 2x wiecej FPS tylko ni jak ma sie do pracy na tej jakcie takie jak by mikro przyciecia i ten slynny blad z bibiotekami DirectX na Quadro nie ma czegos takiego. Dobrze ze mam jeszcze RMA z 20dni. w Vray mialo byc.
Napisano 15 Listopad 201212 l To nie jest przecież wina karty tylko sterownikow. Wszystkie GTXy maja te mikro przycięcia, dopiero w sterownikach od quadro jest odpowiednia optymalizacja. GTX680 demonem wydajności w vray nie jest itp. Jest na poziomie 580 i trochę nizej.