Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie, stwierdziłem że najlepiej jak pokażę filmik z moim problemem. Z góry dziękuję za pomoc.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chodzi Ci o to, żeby dwie strony stycznej poruszały się zależnie od siebie, tak? Hmm coś dziwnego, na bezier działa Ci tak, jak powinno działać na bezier corner. Z ciekawości - jak ustawisz vertexa na bezier corner to działa tak samo?

Napisano
  • Autor
Chodzi Ci o to, żeby dwie strony stycznej poruszały się zależnie od siebie, tak? Hmm coś dziwnego, na bezier działa Ci tak, jak powinno działać na bezier corner. Z ciekawości - jak ustawisz vertexa na bezier corner to działa tak samo?

Nie, strony mają ruszać się niezależnie jak zmienię na bezier corner, chodiz mi o to, że jak złapię ten punkcik do ustawienia kąta, to mogę nim przesuwać tylko wzdłuż jednej osi a nie w dwóch, mówię o tym w filmiku, chyba ze coś się z dźwiękiem skopało.

Napisano

Osie blokujesz klikając na wybrany wektor na gizmie, lub w ikony z palety axis constrains.

Przykładowo jeżeli masz zablokowany X tak jak na filmie (zablokowany wektor wyświetla się na żółto) kliknij raz w wektor np Y i zablokujesz ruch po tym wektorze.

Możesz tez zablokować płaszczyznę np XY klikaja w pole gizma miedzy wektorami.