Napisano 19 Listopad 201212 l Witajcie, stwierdziłem że najlepiej jak pokażę filmik z moim problemem. Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano 19 Listopad 201212 l Chodzi Ci o to, żeby dwie strony stycznej poruszały się zależnie od siebie, tak? Hmm coś dziwnego, na bezier działa Ci tak, jak powinno działać na bezier corner. Z ciekawości - jak ustawisz vertexa na bezier corner to działa tak samo?
Napisano 19 Listopad 201212 l Autor Chodzi Ci o to, żeby dwie strony stycznej poruszały się zależnie od siebie, tak? Hmm coś dziwnego, na bezier działa Ci tak, jak powinno działać na bezier corner. Z ciekawości - jak ustawisz vertexa na bezier corner to działa tak samo? Nie, strony mają ruszać się niezależnie jak zmienię na bezier corner, chodiz mi o to, że jak złapię ten punkcik do ustawienia kąta, to mogę nim przesuwać tylko wzdłuż jednej osi a nie w dwóch, mówię o tym w filmiku, chyba ze coś się z dźwiękiem skopało.
Napisano 19 Listopad 201212 l Osie blokujesz klikając na wybrany wektor na gizmie, lub w ikony z palety axis constrains. Przykładowo jeżeli masz zablokowany X tak jak na filmie (zablokowany wektor wyświetla się na żółto) kliknij raz w wektor np Y i zablokujesz ruch po tym wektorze. Możesz tez zablokować płaszczyznę np XY klikaja w pole gizma miedzy wektorami.