Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

wszystkich

...myślę że umieściłem temat w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę o usunięcie lub też o przeniesienie za co z góry przepraszam

poniżej zamieszczam rendery i mam pytanie do ekspertów, w czym owy render został wykonany, w czym zaprojektowany, wreszcie interesuje mnie jak coś takiego zrobić by coś podobnego, coś innego zrobić w podobnych kolorach, biel i ostre kolory super to wygląda:)

dziękuję za wyrozumiałość i przepraszam za kłopot:)

th_948074855_linkage_render_122_475lo.jpg th_948076637_omnibot_wheels_render_122_381lo.jpg th_948077325_wheel_assembly1_122_348lo.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dla mnie to jest zwykły render bez światła, sam diffuse pass z nałożonym albo enviroment lightem białym albo ambient occlusion passem w postprodukcji

Napisano

hmn... trudno powiedziec w czym to zrobiono. generalnie wkazdym programie do 3d mozna cos takiego zrobic. Kwestia znajomosci softu. a co do renderowania to jest tak samo

Napisano

Tak jak Xiz0r - jak dla mnie jednak bardziej prawdopodobne to scanline + sky light, shadery diffuse tylko i powinno być identycznie. Oczywiście takie coś można również uzyskać nawet w silnikach unbiasowych, więc piszę jak myślę w czym zostało zrobione, albo co wystarczy. W jakim sofcie? Chyba teraz "w każdym do 3D".

Napisano

Oprócz tego co wymienili koledzy to także to co pokazałeś mogło powstać w programie konstruktorskim jakim jest SolidWorks ;)

Napisano
  • Autor

super panowie dzięki za pomoc i mega info, jak coś 'wypłodzę' to zapodam grafiki:)

pzdr4all