floo Napisano 30 Listopad 2012 Share Napisano 30 Listopad 2012 W ramach ogarnięcia Blendera powstała koncepcja obrazka: głowa boksera B/W z czerwoną opaską. Zdaje sobie sprawę że jest dużo niedociągnięć, które mniej lub bardziej rażą ale kiedyś trzeba skończyć. Przy następnym modelu mam nadzieje że każdy element będzie lepszy. Sculpt, Model, Texture, Hair and Render(BI) made in Blender 2.64. Komentarze mile widziane. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 30 Listopad 2012 Share Napisano 30 Listopad 2012 Ma to coś w oczach... Wysłane z planety Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 30 Listopad 2012 Autor Share Napisano 30 Listopad 2012 ... możesz rozwinąć myśl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Listopad 2012 Share Napisano 30 Listopad 2012 Wygląda średnio, co pewnie sam widzisz, materiały,model i render. Mógłbyś poprawić trochę usta, bardziej je w dół dać, troszkę oczy rozjaśnić, i dać jakiegoś speculara na skórę, ale chyba lepiej jest zacząć coś nowego, jak piszesz... Długie siedzenie przy jednym modelu to strata czasu, znajdujesz coraz to nowe błędy, poprawiasz i jest coraz gorzej, albo to tylko u mnie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 30 Listopad 2012 Autor Share Napisano 30 Listopad 2012 @indian z pewnością się z tobą zgodzę, jest nad czym popracować. Sam model posiada kilka różnic w odniesieniu do oryginału i może lepiej nie będę wymieniał co jest nie tak, zabieram się do pracy za następny model. Najbardziej brakuje doświadczenia w Post-pro, i w złożeniu wszystkich render pass w całość, tak aby to poprawić na lepsze, a nie zepsuć co pewnie uczyniłem. Przyznam że dużo się nauczyłem, co jest największą satysfakcją i motywacją do działania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 30 Listopad 2012 Share Napisano 30 Listopad 2012 No ale nie da sie ukryc podobienstwo jest. Tylko ten jakiś inteligentniejszy wyraz twarzy ma i chyba by nie przetrwal gradu ciosów kliczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 30 Listopad 2012 Share Napisano 30 Listopad 2012 W sensie widać w oczach skupienie i wolę walki, jednak oryginał jest dużo brzydszy ;-) Jednym słowem, nie jest plastikowy, jest jakiś... dla mnie jak najbardziej w porządku. Wysłane z planety Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 30 Listopad 2012 Autor Share Napisano 30 Listopad 2012 @Chrupek3D dzięki! to już jakiś plus ;) choć z oczami to jest troszkę zabawy żeby nie wyglądał dziwnie. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 hehe, keep going: ], kazdy kiedys zaczyna, wiec poczatki nie sa kolorowe. np ja wiem ze w org jestem dnem i sie nawet w to nie pcham. dlatego gz za wytrwalosc i zycze aby kazdy kolejny model byl coraz lepszy.: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2012 @KoMic dzięki! Step by step, będzie lepiej, w przyszłości w kolorze. ;) Dłubiesz jeszcze coś dla siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polacco Napisano 14 Grudzień 2012 Share Napisano 14 Grudzień 2012 Na renderze od frontu nie widać gigantycznej brody która jest znakiem rozpoznawczym Wacha za granicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2012 Tutaj jest pod kątem. Broda charakterystyczna jak najbardziej, ale muszę się przyznać że nie chciałem robić takiej jak na refce. Dziś zrobił bym ten model inaczej. Obiecuje poprawę. ;) Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi