Napisano 13 Sierpień 200420 l Witam, W sumie mialo to byc male zlecenie, ale odbiorca okazal sie nielojalny.;/ Ja robilem 3d a kolega naszkicowal koncepta. http://traitor.mp4.com.pl/fireplace.htm a tu lekko zanimowany: http://traitor.mp4.com.pl/fireplace/fireplace_xvid.avi Pozdrawiam Tomek
Napisano 13 Sierpień 200420 l Traitor to jest pinkne...szkoda ze dajesz to w lecie a nie w zimowe dni, klimacik wtedy bylby jeszcze lepszy :)
Napisano 13 Sierpień 200420 l Cudo, poprostu cudo, bardzo mi się podoba. Światełka są poprostu genialne, texturki też, robiłeś jakiś post w photoshopie czy to czysty render ? Jeszcze raz gratulacje ! Pozdrawiam
Napisano 13 Sierpień 200420 l Autor W postprodukcji nalozylem jedynie lekkiego glowa na calosc i troszke wiekszy glowik na plomienie swiec. Reszta to czysty render w scanline (jak zawsze:).
Napisano 14 Sierpień 200420 l nie no stary zajebioza! animka za krótka ale cuz pewnie długi render ale ogólny efekt jest spoko nie ma sie co czepiac 8-)
Napisano 14 Sierpień 200420 l Jak zrobiles taki dobry stan tej sceny.....chodzi o jakosc...to jest divix czy co?
Napisano 14 Sierpień 200420 l Hehe chyba chodzilo mu o kompresje :) Wg mnie to xvid ( tak sobie pliczek oznaczyl )
Napisano 14 Sierpień 200420 l Zalatuje zlotymi kroplami :) a moze to faktycznie zlote krople heheh, bardzo przyjemny bajkowy klimacik.
Napisano 14 Sierpień 200420 l Autor Ten obrazek zupelnie nie mial zwiazku z VM:) Ot domowa tworczosc:)
Napisano 14 Sierpień 200420 l wspaniala praca, ale wole klatke z animacji niz koncowy render. Ostrosc (sharpen?) tu nie zluzy bo wychodzi masa kropeczek, odblaskow, ostrosci, ktore troche irytuja przy takiej stylizacji bajkowej. W animacji jest miękko i milutko.
Napisano 14 Sierpień 200420 l Faktycznie bardzo ładne.. :) Może ta zieleń troszkę nie taka... chyba lepiej by się sprawdziła taka zielona cytrynka... poważnie.. Co do scenki, to szkoda że nie pokusiłeś się o translucency na świecach... I szkoda że światło kominja tak słabo rzuca Cienie... Ale uwielbiam takie stylizacje i przerysowania, dlatego moje gratulacje!! Pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 200420 l :) Gratuluję mam nadzieję że taż tak kiedyś będę umieć jak się na umiem ;P Możesz powiedzieć jak zrobiłeś świeczki, chodzi mi głownie o płomienie :)
Napisano 15 Sierpień 200420 l ladne:)...troche plaskie tylko. Brakuje do szczescia mocniejszego przestrzennie pierwszego planu albo chociaz lepszej czytelnosci tego co jest. Efekt jest teraz taki,ze najpierw widze deske z garnkiem,a potem w zaleznosci od tego jak popatrze albo widac murek albo sie z tego murku robi podloga;) Ale ogolnie git. Ladne swiatlo i texturki,a koncept Twoj? Pablo p.s. Zmniejsz jeszcze podpis,bo zaslania cala grafike;)
Napisano 15 Sierpień 200420 l uahuhaha, i kto mi tu robil wyklady na temat "nic nie jest w swiecie idaelnie rowne" hmm, twoje deski w podlodze temu przecza, wstydzilbys sie! mogles chcoiaz lekko zmodyfikowac te deski i tak jeszcze mogles dorzucic do sceny przedmioty ktorymi sie zazwyczaj pali w kominku, on sam mogl sie troche okopcic z zewnatrz, mogle jeszcze buta zrobic, i krowe w fotelu, ehh lepiej rup ten sfuj domek i ciuchcie na baterie ;)
Napisano 15 Sierpień 200420 l Kolejna udana praca, rzeczywiście bardzo ładnie oświetlona scena, animki jeszcze nie widziałem ale w najbliższym czasie na pewno zerknę.
Napisano 15 Sierpień 200420 l ładne, cieppłłły klimat :) a tak na marginesie: "W sumie mialo to byc male zlecenie, ale odbiorca okazal sie nielojalny.;/ " - z czymś takim trzeba walczyć!
Napisano 16 Sierpień 200420 l trzeba, ale co w skorasz, z tego co wiem traitor nie jest 1 ktory sie na nim przejechal, moze on sie wypowie, i moze zrobic ostrzezenia przed takimi typami?
Napisano 16 Sierpień 200420 l no niezle traitor:), ladna kominkowa scena:) >(można zrobić "czarną listę", na wzrór "listy dłużników") chetnie dopisze conieco do takiej listy, swietny pomysl!!!:)
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor Podejmujac zlecenie na tzw"gebe" w sumie powinienem sie liczyc (i zawsze sie licze), ze moze byc "awaria" a zwlaszcza jezeli jest to nowy klient. Nie bede nikogo oczernial, bo byc moze inni maja z ta osoba dobre uklady.Wspolpraca przy pierwszym projekcie ze stony zleceniodawcy byla bardzo slabo zaplanowana z czego wynikl konflikt. Ja ze swojej strony postawilem kreske na tym czlowieku i nie chcialbym wiecej z nim wspolpracowac. Albo cos robimy porzadnie albo sie w to nie bawimy, takie mam zdanie.
Napisano 18 Sierpień 200420 l "Czy androidy marzą o ciepłych Kominkach..." - o takich na pewno... gratuluję pozdrawiam