Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy można zmienić kolor i rozmiar wyświetlania werteksu? Albo przynajmniej rozmiar i wielkość tych zaznaczonych? I takie samo pytanie do innych elementów editable, np. grubość i kolor edgów.

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Właśnie znalazłem przed chwilą, dzięki. Tylko, że mam kolejny problem, bo owszem rozmiar się zmienia jak przejdę w tryb edit poly, ale kiedy tylko zaznaczę jeden wszystkie robią się mikroskopijne. I tu nie wiem, co zrobić.

Napisano

swego czasu mialem podobny problem, vertexy w maxie mialy losowa tendencje do znikania. Jedyne co moge polecic to poinstalowanie hotfixow do maxa i moze update sterownikow wyswietlania.

Napisano

Ja szczerze mówiąc problemy z wyświetlaniem vertexów miałem daaawno temu, w maxie albo szóstym albo ósmym. Ale wtedy wystarczało przełączyć z widoku Perspective na User -> teraz Orthographic. Jednak ciągle występują problemy z wyświetlaniem krawędzi w Unwrap UVW :)

A jak zmienisz na domyślny sterownik, Nitrous?

Napisano

Nitrous - Ja takiego nie maju ;) Próbowałem przełączyć na Dx 10, ale wtedy znikło wszystko, co miałem w białym kolorze a Open GL zamieniło większość tekstur w jeden wielki piksel ;) Więc chyba sobie na razie daruję te fanaberie i obejdę to włączając numerację vertexów, żeby wiedzieć gdzie są ;)

Napisano

Niestety niet, tu może być właśnie ten problem, ale wkrótce przesiadam się na inny komp, więc może tam już tego problemu nie będzie a teraz jakoś dam radę, cyferki pomagają. Dzięki za pomoc :)