Napisano 18 Grudzień 201212 l Witam, moe mam banalny problem ale w 3dsmax 2013 nie mogę dojść, gdzie ustawić aby zoom zbliżał się w viewporcie na dany zaznaczony przeze mnie obiekt lub fragment. Caly czas zbliża tylko do srodka viewportu wprawiając mnie w szał..
Napisano 18 Grudzień 201212 l Też jeszcze nie obcykałem tego tematu, ale są ułatwienia. Rysując splinea możesz używać pana!:)
Napisano 18 Grudzień 201212 l Autor Też jeszcze nie obcykałem tego tematu, ale są ułatwienia. Rysując splinea możesz używać pana!:) no to nawiń jak używasz? :)
Napisano 18 Grudzień 201212 l Wciśnij klawisz "i", a viewport automatycznie wyśrodkuje się tam, gdzie trzymasz kursor myszy. Pozdrawiam!
Napisano 18 Grudzień 201212 l Tylko jak ustawić ten zoom, bo wcześniej się dało. Czyli co? usunęli tą opcję?
Napisano 18 Grudzień 201212 l tutaj masz:) W Customize/Customize User Interface [ATTACH=CONFIG]88580[/ATTACH] U mnie działa tylko w widokach left, right, top, orthographic itd a w perspektywie tylko z Ctrl+Alt+MMB Edytowane 18 Grudzień 201212 l przez dimaxion