Lemeridien Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Witam, moe mam banalny problem ale w 3dsmax 2013 nie mogę dojść, gdzie ustawić aby zoom zbliżał się w viewporcie na dany zaznaczony przeze mnie obiekt lub fragment. Caly czas zbliża tylko do srodka viewportu wprawiając mnie w szał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Też jeszcze nie obcykałem tego tematu, ale są ułatwienia. Rysując splinea możesz używać pana!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeridien Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2012 Też jeszcze nie obcykałem tego tematu, ale są ułatwienia. Rysując splinea możesz używać pana!:) no to nawiń jak używasz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Wciśnij klawisz "i", a viewport automatycznie wyśrodkuje się tam, gdzie trzymasz kursor myszy. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Tylko jak ustawić ten zoom, bo wcześniej się dało. Czyli co? usunęli tą opcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 (edytowane) tutaj masz:) W Customize/Customize User Interface [ATTACH=CONFIG]88580[/ATTACH] U mnie działa tylko w widokach left, right, top, orthographic itd a w perspektywie tylko z Ctrl+Alt+MMB Edytowane 18 Grudzień 2012 przez dimaxion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi