Homa Napisano 20 Grudzień 2012 Napisano 20 Grudzień 2012 (edytowane) Witam wszystkich! Pewnie zaraz mnie stąd wyrzucą, bo umieszczam w złym dziale, ale jako że najbliżej memu sercu do działu 3D niż jakiegokolwiek innego - zamieszczam tu... (No bo czy to animacja tak na prawdę, czy już coś więcej?) W każdym razie chodzi o mój model 3D - model samochodu koncepcyjnego HC Essence, który jakiś czas temu miałem zaszczyt oddać w ręce ekipy z firmy White Kanga. Panowie popełnili na nim Interactive Kinetic Mapping, czyli na model wycięty ze styroduru w skali 1:2, poruszający się dzięki napędom servo została wyświetlana projekcja 3D. Dzięki temu w czasie rzeczywistym można było tworzyć wszystko to co widać poniżej, oceńcie sami: i kilka zdjęć: Edytowane 23 Grudzień 2012 przez Homa
plasti Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 byl 2 razy wiekszy niz normalny samochod? czy chodzilo ci o 1:2 skale?? bardzo fajnie to wyglada
Sebazx6r Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 Wygląda na 1:2. Fajnie się to ogląda coś nowego świeżego na forum.
ptaszek Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 supeeer! :) edit: czyli mogl sie normalnie krecic i wszystko gralo tak? Nie wiesz moze ile bylo projektorow? mozna bylo autko ogladac z kazdej strony? te biale bliki tez z projekcji tak? :) super.. czasami nawet ciezko powiedziec co projekcja a co nie :) ale domyslam sie ze model normalnie matowy i wszystko rzutowane?
Loozack Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 Wo, fajna sprawa. gratuluję, przyjemnie musi się patrzeć na "ożywienie" swojego modelu. Pozdrawiam.
NV Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 Czyli to jest taka dynamiczna projekcja, animacji rzucanej na model ? Jakaś synchronizacja z obrotem modelu, czy to właśnie sama projekcja dostosowuje się do położenia modelu ? Interactive Kinetic Mapping sugeruje że się samo dopasuje :D Super wyszło, jak będziesz miał czas opisać tą technologie dokładniej to byłoby ekstra :)
Rekomendowane odpowiedzi