Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 14,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jednak trudny temat...

Wczoraj chciałem coś zacząć, to przez niecałą godzinę nic z tego nie wyszło :P

Napisano

dopiero zauważyłem że nowy temat jest :} ruina budynku... niech będzie, 2,5h to dosyć sporo (dla mnie :] ), więc może coś z tego wyjdzie, dzięki floo za fajowy temat.

Napisano

ja bym był za bardziej organicznymi tematami, bo stworzenie dla mnie równej płaszczyzny w zetce jest o wiele trudniejsze niż np "głowy". No nic. poczekam na kolejny temat.

Napisano

tu chyba nie można używać zetki:) może w maya/3ds/blenderze... będzie CI lepiej/ łatwiej o równe płaszczyzny :}

Napisano

To speedmodeling nie sculpting ;) A swoją drogą można oszukiwać i używać do modelowania symulacji?

Napisano

niech floo, jako strażnik czuwający nad tą edycją speed modelingu określi panujące zasady, chociaż nie wiem czemu by nie można było używać symulacji :?

Napisano

Symulacja to raczej też modelowanie...

Właśnie z racji tego że to modelling, to Zbrush odpada i formy organiczne tym samym też ciężko ładne uzyskać :P

Chociaż w takim temacie jak ten, to zetka by się przydała do podrasowania zniszczeń :D

Napisano

w maxie i blenderze jest opcja sculptowania :} w innych softach się nie orientowałem

Napisano

Łoo sorka Panowie koledzy, pokiełbasiło mi się (może to przez to, że z nadzieją patrzę na odświerzenie tamtego wątku?)

Powodzenia

Napisano
  • Autor

Patrzę na to z tej strony, że przy takim złożonym temacie jaki jest można pozwolić sobie na użycie kilku wspomagaczy, byle to nie była lwia cześć wyniku pracy. Spodziewał bym się raczej jakiś fajnych pomysłów, koncepcji i oryginalnych rozwiązań w modelowaniu niż mega optymalnych siatek czy układania cegła po cegle całego modelu itp.

Jeżeli ktoś nie ma pomysłu, to niech spróbuje z referencji coś wykombinować.

Napisano

Hejka

To może ja zacznę, choć dużo czasu nie zostało to mam nadzieje że nie będę sam:)

Model ruiny młynu.

czas: 144 min.

5555lz.jpg

Napisano

Podejmuję wyzwanie! :D

Wczoraj siedziałem godzinkę, dzisiaj może skończę.

Napisano
  • Autor

@o ile się wyrobię, to chętnie dodam coś od siebie, tylko pytanie czy zostawiamy termin?czy przedłużyć?

bo nie wiem czy są jeszcze osoby które chcą wystartować?

Termin jest na jutro do końca dnia.

@gregory dobrze zacząłeś...

Napisano

To daj jak możesz do końca weekendu, może mi się uda znaleźć trochę czasu :)

Napisano
  • Autor

@Smoku koniec świata został przełożony, to dlaczego mamy speeda nie przełożyć. ;)

NOWY TERMIN: NIEDZIELA 6.01.2013 do godziny 24:00

Napisano

Fajowskie!

Jak robiłeś?

Ja niestety jeszcze nie doszedłem do etapu RayFire...

Właśnie, trzeba by skończyć moje wypociny - przenieśliście termin, to mi się dzisiaj nie chciało siedzieć :P

Napisano

Uff...

Miałem problem z imageshackiem, mam nadzieje, że przymkniecie oko na to małe spóźnienie...

Męczyłem się całe 2,5h :P

tsm72.png

Uploaded with ImageShack.us