Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jak zrobić realistyczny dym snujący się po podłodze w 3ds max 2010 w Mental Ray?

Szukałem jakiś tutoriali ale te co znalazłem były jakieś bledne. Tylko chodzi mi o jakąś metodę bez użycia FumeFX, ponieważ nie chce mi się den plugin włączyć (są jakieś błędy z DCPFLICS Tools.

Proszę o poradę

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zrób dym z użyciem particle flow. Jest mnóstwo minitutków w necie, mówiących jak zrobić prosty dym, łącznie z odpowiednim materiałem. Jeżeli dobrze pamiętam to fajny szybki kursik ma digital tutors.

Napisano
  • Autor

A masz jakiś wybrany tutorial, ponieważ na tej stronce co podałeś wszystkie są płatne?

Napisano
  • Autor

Udało mi się uruchomić FumeFx. Tylko jak w nim zrobić dym? W googlu i innych portalach szukałem, ale nie ma żadnego konkretnego tutka z pokazaniem od a do z jak zrobić dym. Chcę zrobić dym snujący się po podłodze, niezbyt gęsty.

Napisano
W googlu i innych portalach szukałem, ale nie ma żadnego konkretnego tutka z pokazaniem od a do z jak zrobić dym.

Kolego trochę pokory. Zapoznaj się z regulaminem to raz, bo na forum z zasady nie gadamy o piratach i sposobach crackowania programów. Po drugie, przyjmij do wiadomości że nie do wszystkiego jest tutorial, który możesz przekopiować od a do z. Tutorial ma ci doć konkretną umiejętność, bez której i tak tego swojego dymu nie wykonasz. Po trzecie na forum postuje się po wykonaniu reasearchu a nie z roszczeniem "dajcie mi gotowy tut". Zajrzyj tu.

W takich sytuacjach przypomina mi się zawsze gość, który tu na forum szukał tutoriala do modelowania Kaczora Donalda;)

Napisano
  • Autor
Kolego trochę pokory. Zapoznaj się z regulaminem to raz, bo na forum z zasady nie gadamy o piratach i sposobach crackowania programów. Po drugie, przyjmij do wiadomości że nie do wszystkiego jest tutorial, który możesz przekopiować od a do z. Tutorial ma ci doć konkretną umiejętność, bez której i tak tego swojego dymu nie wykonasz. Po trzecie na forum postuje się po wykonaniu reasearchu a nie z roszczeniem "dajcie mi gotowy tut". Zajrzyj tu.

W takich sytuacjach przypomina mi się zawsze gość, który tu na forum szukał tutoriala do modelowania Kaczora Donalda;)

A w którym punkcie napisałem, coś o "piratach"? Nic na temat piractwa nie wspomniałem. Wiem na czym polega szukanie w Google. Czasami zna ktoś konkretną stronkę z darmowymi tutorialami gdzie akurat jest opisany dany element szczegółowo, który mnie akurat interesuje. Jeżeli nie to trudno, samemu trzeba szukać odpowiednich. Moim zdaniem po to jest forum, aby pytać i jednocześnie pomagać innym.

Spokojnie kaczora D. nie będę modelować:P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.