Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dziś natrafiłem na changelog driverów 310.90 do geforców, i nvidia chwali się w nim takimi rzeczami:

• Zwiększa wydajność kart graficznych GeForce GTX 690:
    • Do 19% wyższa wydajność w programie Autodesk 3ds Max podczas interakcji z dużymi modelami, w porównaniu do kart GTX 480.
    • Do 60% wyższa wydajność w aplikacjach do śledzenia promieni, takich jak NVIDIA iray i Chaos V-Ray (w zależności od umieszczenia danej sceny w pamięci graficznej), w porównaniu do kart GTX 480.
    • Do 76% wyższa wydajność przy wykorzystaniu fukcji extruded trybu 3D ray tracing programu Adobe After Effects, w porównaniu do kart GTX 480.

Nie mam karty, wiec nie zweryfikuje, ale z ciekawi mnie, czy to tylko przechwałki czy nie. Szczególnie ten VrayRT.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 953
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ciekawe. Przestałem przeglądać te change logi już dawno temu - za każdym razem było tylko info na temat zwiększonej wydajności karty z grami. Fajnie że w końcu piszą coś na temat programów graficznych w kartach w sumie jakby nie patrzeć dla graczy. Też chętnie poczytam czy rzeczywiście ładnie to działa.

Napisano

ta karta z samej wydajności powinna mieć 160% do wszystkiego w porównaniu do 480, bo to i nowsze i podwójne więc chyba coś spowolnili jednak ;)