Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

mam kilka pytan

1. Jak musi byc zapisany plik (lub jaki plugin musze posiadac) zeby wrzucic model z maxa do milkshape'a?

2. Musi byc to model przekonwertowany na editable mesh czy moze byc poly?

3. Czy moze jest jakis plugin za pomoca ktorego bede mogl bezposrednio wyeksportowac objekt z maxa do edytora Rune? (mialem link do takiego pluga, ale niestety jest juz nieaktualny :()

z gory dzieki za odp

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Milkshape akceptuje pliki 3ds. Co do formatu mescha- maxowcy powinni Ci pomóc. Podejrzewam że help milkshape może dużo wyjaśnić.

Napisano

..bezpieczniej na editable mesh ale pewnie editable poly tez łyknie ... poeksperymentuj ..:)

Napisano

Ja jednak bym próbował z .obj o ile go Milkshape supportuje, format .3ds nie jest zbyt dobry bo rozwala vertexy na szwach textury i potem trzeba je weldować. A do maxa jest całkiem niezły plug exportujący obj.

Nieważne co exportujesz, poly czy mesh, po exporcie i tak masz trójkątne scianki.

Napisano
format .3ds nie jest zbyt dobry bo rozwala vertexy na szwach textury i potem trzeba je weldować.

Święta prawda! Z tego względu nienawidze exportować do .3ds

Napisano

no - właśnie - prościej bym tego nie wyjaśnił :) Przypominają mi się dowcipy na temat uzależnienia od grafiki 3d :)