Napisano 16 Sierpień 200420 l witam mam kilka pytan 1. Jak musi byc zapisany plik (lub jaki plugin musze posiadac) zeby wrzucic model z maxa do milkshape'a? 2. Musi byc to model przekonwertowany na editable mesh czy moze byc poly? 3. Czy moze jest jakis plugin za pomoca ktorego bede mogl bezposrednio wyeksportowac objekt z maxa do edytora Rune? (mialem link do takiego pluga, ale niestety jest juz nieaktualny :() z gory dzieki za odp
Napisano 16 Sierpień 200420 l Milkshape akceptuje pliki 3ds. Co do formatu mescha- maxowcy powinni Ci pomóc. Podejrzewam że help milkshape może dużo wyjaśnić.
Napisano 16 Sierpień 200420 l ..bezpieczniej na editable mesh ale pewnie editable poly tez łyknie ... poeksperymentuj ..:)
Napisano 17 Sierpień 200420 l Ja jednak bym próbował z .obj o ile go Milkshape supportuje, format .3ds nie jest zbyt dobry bo rozwala vertexy na szwach textury i potem trzeba je weldować. A do maxa jest całkiem niezły plug exportujący obj. Nieważne co exportujesz, poly czy mesh, po exporcie i tak masz trójkątne scianki.
Napisano 17 Sierpień 200420 l format .3ds nie jest zbyt dobry bo rozwala vertexy na szwach textury i potem trzeba je weldować. Święta prawda! Z tego względu nienawidze exportować do .3ds
Napisano 17 Sierpień 200420 l no - właśnie - prościej bym tego nie wyjaśnił :) Przypominają mi się dowcipy na temat uzależnienia od grafiki 3d :)