Filip Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Witam wszyskich .Kolejny samochód ,a może nie tylko.........zresztą sami oceńcie.Model został wykonany w 3dsmax5 i wyrenderowany w BRAZILU
Filip Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 Po zdjęciach oryginału przyszła kolej na moje renderki wspaniłego samochodu CHEVY BEL AIR 55
Marcin Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Ładnie ..... mi sie bardzo podoba .... teraz tylko materialy i evoirment no i jedziesz ..... jak nie spartolisz to bedzie cudo ...
Filip Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 Z góry przepraszam za te opóźnienia ,bo mam tylko kiepski modem.
Filip Napisano 16 Sierpień 2004 Autor Napisano 16 Sierpień 2004 tym razem z pruba texturowania ???????
Predator Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 no no no musze przyznac ze podoba mi sie samochodzik :) tylko troszke sprawia wrazenie zabawki.
giegiel Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Bardzo fajna bryka.w Czym renderowane??Popracuj nad ujęciem może zmieni tą zabawke w samochód.
imprecis Napisano 16 Sierpień 2004 Napisano 16 Sierpień 2004 Bardzo ładnie wyszlo, troche moze smiesznie wyglada jedynie ten ostatni screen :O Ale naprawde b.ladna pracka ;)
illy Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 giegiel Bardzo fajna bryka.w Czym renderowane?? sprawdz pierwszy post (ludzi czytajcie bo jest to juz czeste zjawisko) Filip: Bardzo ładny ten render z niebieskim, tyle ze zamiast bialego (szarego) dalbym kremowy no i otoczenie albo chociaz hdri. I bedzie piknie (mapki hdri w dziale textury) I fajnie by bylo jakbys wyrenderowal ostatni skrin jako lowridera:D
Vorek Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Kolejne autko "z duszą" :) Takie samochody aż miło się ogląda, chyba też sobie coś takiego wymodeluje :) Bardzo ładne renderki i super model, podobają mi się kolorki (płomyczki rządzą hehe :)
Filip Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 Witam.Dzięki za wasze odpowiedzi ,i zamieszczam kolejne renderki.
cmx Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 bardzo plastikowe te materialy:/ model lux, ale wg. mnie kuleje wlasnie jego prezentacja.
Hindus Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 boze chroń królową .. co ja tu robie...? daj jasnego zielonego !!!
Hindus Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 czy możesz powiedzieć jak wykonałeś material tzn ten pomarańczowy lub błękitny lakier ?
Filip Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 Lakier to zwykly shelac(2xBrazilBasicMtl,w slocie reflection prosty fallof itd..).
Batou Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Oj mało na forum fajnych autek.. mało, a tu taka miła niespodzianka. Nie zmarnuj okazji na zrobienie co najmniej dobrej pracy. Bardzo dobry model, materiały lekko do poprawy (troszkę plastikowe). Dodasz fajny environment, otoczenie i będzie super.
THE MANYSH TRAFO Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 zdejm te płomienie bo mnie krew zaleje take piekne auto oszpecac szpanerskim vizual tuningiem o nie blue jest piekny 8-)
veri_jr Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Świetny, wrażenie psuje jednak nie chromowany zderzak, popraw go.
enzo Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Bardzo fajny model sobie wybrałeś do roboty... Dobre wykonanie..., teraz tylko popracuj nad renderem..., może ustaw go gdzies w nocy, przed jakimś klubem..., nie wiem czy pamietasz taką grę: Hot-Rod...,tam właśnie były takie klimaty...:)
ki2ll Napisano 18 Sierpień 2004 Napisano 18 Sierpień 2004 Bardzo ładnie Ci wyszedł ten Bel Air. Jako Ciekawostka link do tutka dla Cinemy : http://www.7thchamber.com/tutorials/Chev/ Myśle że poradzicie sobie w maxie. Pozdrawiam i oby tak dalej.
illy Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Zaawansowani userzy zrobia to bez tutkow, a nowicjusze nie polapia sie w funkcjach, wiec nie wiem czy ten link na miejscu jest. Ale nie ja od tego jestem...
Orion Napisano 19 Sierpień 2004 Napisano 19 Sierpień 2004 Jeszcze jak zrobisz a'la fallout to będę cię na rękach nosił :)
p_e_t_e_r Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 czesc bardzo ladny chevrolet. otoz znam tego tutoriala z cinema na podstawie ktorego zostal wykonany ten samochod. chcialbym cię zapytać tylko o jedną rzecz. chodzi mianowicie o te ozdobne paski po bokach samochodu jeden bardziej z przodu drugi w tylnej czesci. w tutorialu robi sie go poprzez przyciagniecie splajnu do siatki poly. ja uzywam maxa i jak widzialem ty takze bardzo bym cie prosil o krotkie info jak wykonales te boczne paski. niestety shapemerge nie zdaje rezultatu bo psuje siatke a spacewarp->conform niestety nie pozwala na stale zamienic spline aby pozostal przyciagniety do obiektu po usunięciu spacewarpa. nie za bardzo wiem jak to dobrze zrobic. z gory dziekuje za odpowiedź pozdrawiam
lumaq Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Moim zdaniem w porownaniu z tym tutkiem do cinema to ten znacznie fajniejszy. 5 razy fajniejszy albo moze nawet 6;]
p_e_t_e_r Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 a moze ktos inny jest w stanie odpowiedziec na w/w pytanie ??? na codzien pracuje z nurbs - tam to jest codziennosc ale w poly nie bardzo wiem jak najefektywniej rozwiazac taki problem.
Filip Napisano 21 Sierpień 2004 Autor Napisano 21 Sierpień 2004 Cześć.Zamieszczam renderki ze zmienionym chromem.W obydwu przypadkach skorzystałem z HDRI
giegiel Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 Jak na mój gust te chromy szczególnie na 2 obrazku są mało chromowate tzn.za mało sie błyszczą.
illy Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 a wg mnie jest bardzo piknie, ale do hdri jeszcze bym dorzucil.. otoczenie, wiem ze niechce ci sie/maszyna siada/rodzina marudzi ale uwazam ze bardzo dobrze by bylo skonczyc scene, co do hdri to mi pasuje
Filip Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 Czesc nadeszła pora na małe uaktualnienie.Jest to servis samochodowy i stacja benzynowa.Wszystko ma jakieś 300 000 poly.
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 o kurde , ale mnie zaskoczyles:o wszystko piknie, moja prosba zostala wysluchana ale chodnik chyba waski?
Hindus Napisano 1 Wrzesień 2004 Napisano 1 Wrzesień 2004 hehe :D pełne zaskoczenie - myslałem ze praca jest juz zkonczona..ciekawi mnie kiedy wyrenderujesz otexturowana scene :D
Filip Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Napisano 1 Wrzesień 2004 Nie mogłem zmienić tematu i stworzyłem nowy wątek (scena3d:Gas Station).
Rekomendowane odpowiedzi