Napisano 16 Sierpień 200420 l dobra - drugie podejscie do poprawionego projektu z przed jakiegos czasu + jeden zupelnie nowy nie mowcie nic o palmie :)
Napisano 16 Sierpień 200420 l kru jak bylo tak jest ... prawie zadnej roznicy od tamtych "testów" zawiodlem sie troche ... pare nowych obiektow i nieznacznie zmienione textury .... gdzie te Mentalowskie GeIi ? ja bym cos z tym zrobil ...
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor kurcze do tej pory glownie modelowalem organike, rzadnym samochodem sie nie splamilem :P - mam male pojecie na temat teksturowania :/ ale tak wyszlo ze wlasnie musze sie tym zajac :(. co moze na zdrowie wyjdzie, ale rodzic sie bedzie w bolach. moze jakies konkretne sugestie co poprawic.
Napisano 16 Sierpień 200420 l Konkretniej textury, poszukaj sobie w necie jakiejs stronki z obrazkami kominkow i sprobuj to tak otexturowac, a pozniej popraw swiatlo, dodaj jakas ciekawsza scenerie, lub daj tylko biale lub jakies jasne tlo, jesli nie chcesz modelowac otoczenia ;)
Napisano 16 Sierpień 200420 l 1. MATERIALY 2. tekstur poszukaj 3. ehm, czasem warto sciac jenda krawedz, zaokraglic conieco, troche zrobic krzywe, urozmaicic wszystko, to jest naprawde proste:) imho organika jest trudniejsza
Napisano 16 Sierpień 200420 l Niom organika jest duzo trudniejsza :) Ja nigdy sie nie naucze organiki ;(
Napisano 16 Sierpień 200420 l KRU - ja tak sobie myślę że brakuje ci trzoszkę doświadczenia w renderingu :| Nie podoba mi się to zabardzo..:(
Napisano 16 Sierpień 200420 l Heh ludzie, jezeli juz piszecie ze Wam sie nie podoba to zprecyzujcie wypowiedz. Posty typu: "zawiodlem sie" niczemu nie sluza. Co do samych prac to pierwszy kominek jest calkiem prosty w budowie, lecz mozna cos z niego wycisnac. Uwage odwodzi troche irytujaca czarno-biala tapeta. Przedmioty umieszczone kolo kominka sa czarne. Wskazane by bylo wykadrowac piecyk tak, by nie bylo widac konca komina (dotyczy sie to obu prac). Oswietlenie umiesc w pomieszczeniu. Jak na kominek to tez troche dziwne barwy. Ciemniejsze czesci kominka sa za ciemne. Sproboj zastotowac jakies materialy standardowe maxa - bitmapy, a nie textury proceduralne jak ten marble. "Umiesc" ogien wewnatrz pieca za pomoca Helpersow (zakladka helpers) + omni koloru pomaranczowego. Pocwicz troche UVW Unwarp w zakladce modifitiers. Sluzy to do mapowania.
Napisano 17 Sierpień 200420 l mi to przypomina bajke "łatek" która leci z ranca, nie dorobione te kominki postaraj sie troche bo to nic specjalnego