kap00ch Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Idac za ciosem wrzucam kolejna pracke ktora moim skromnym zdaniem stoi na o wiele wyzszym poziomie niz moj pajeczak:] Tym razem pracka zabrala mi o wiele wiele mniej czasu niz pajeczak na ktorym sie uczylem:] Sam robocik z rigiem : 4h. Scenka : 5 h roboty Nanoboty zriggowane, tlo to tylko czerwony gradient, reszta glutow , kulek i innych poczwar modelowana i teksturowana by me :] Ponizej sam bot i ow scenka. Serdecznie zapraszam do obejrzenia pracki w pelnej rozdzialce (460kb) gdyz sadze ze jest tego warta:] (w kazdym razie ciutke wiecej detali) http://www.v-lo.krakow.pl/~kap00ch/nano4opt.jpg ps. render duzego obrazka to 45 minut z AA i dofem na AMD XP 2ghz + 1 gb Ramu ;]
chveti Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 mi to wygląda na metalowe świnki morskie :/
Tomur Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 O kurcze :P, tak wlasciwie to nanoroboty sa wielkosci kilku warstw atomow, a te mi przypominaja skrzyzowanie prosiaczka i MIGA 21 :). Co by to byLo gdybys spedzil nad tym 24h albo i wiecej :) ?
imprecis Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 dokladnie swinki morskie ;) Model ladny, reszta mi sie nie podoba :/
rad Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 ...i tak troszkę próbuje to pachnieć matrixami...
KLICEK Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 model przyzwoity ale kolorystyka do bani , bardziej przypomina mi to moj wymiot. Zrob render najlepiej czarnobialy.
kap00ch Napisano 17 Sierpień 2004 Autor Napisano 17 Sierpień 2004 Hmm o polaczeniu z migiem to juz mi ktos mowil :P ale swinki morskie...LOL :] przy okazji nazwe moznaby zmienic na mikro czy makro boty :P i tak kazdy wie o co chodzi :] rzeczywiscie zapomnialem nieco o kolorkach:P wersje b&w z mala korekta (z kolorowych wersji desaturate -60 wyglada jeszcze ciekawie ale poki co nie bede zasmiecac forum:P poczekam na kilka opinii :) )
imprecis Napisano 17 Sierpień 2004 Napisano 17 Sierpień 2004 Juz troche lepiej, brakuje natomiast glebi ;( Wez to do PS i rozmaz troche tlo zeby to nie bylo takie plaskie....po drugie dodaj jakies cienie, bo jak narazie to ich tam nie ma i nie za dobrze to wyglada...popracuj nad swiatlem, dodaj jakies odblaski itp. I troche zycia bo to tak smetnawo wyglada :/
Vorek Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 Płaskie, strasznie płaskie, wygląda jakby tło i nanoboty były na 2 osobynch warstwach. Poeksperymentuj z DoF'em. Poszukaj w sieci jakiś zdjęć mikro (nano?)skopowych i zobacz jak się zachowuje głębia ostrości.
p_e_t_e_r Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 nie potrafie sie oprzec ze te nanoboty to skrzyzowanie swinek z odkurzaczem. troche komiczne skojarzenia przyprowadzaja na mysl. ogolnie klimat znany starszym z cyklu pi i sigma z matplanety. pracuj dalej. taki byl zamysl ?
KLICEK Napisano 20 Sierpień 2004 Napisano 20 Sierpień 2004 moim zdaniem kolrostyka zle rzutuje bo nie wiem czy chcesz pokazac swinke morksa czy te sfery ? musisz lepiej odwzorowac swiatlo. Zmniejsz selfilumination na tych sferach i popraw na swinkach morskich.
Rekomendowane odpowiedzi