Napisano 1 Luty 201312 l Witam wszystkich Potrzebuje zrobić migające światła, a dokładniej chodzi o jakiś plugin albo skrypt chyba że da się to zrobić w max-sie że światło w danym momencie jest włączone lub wyłączone chodzi o kierunki samochodu i całe oświetlenie. A robienie tego ręcznie i renderowanie po parę klatek jest dość denerwujące zwłaszcza jak render trwa 30h :/
Napisano 1 Luty 201312 l Inny sposób - kliknij na światło, otwórz track view (tam gdzie curve editor), wybierz objects->światło->object->intensity, potem na to prawym myszy i assign controller, wybierasz noise float i masz kontrolowany szum, ustalasz moc, częstotliwość etc.
Napisano 1 Luty 201312 l Inny sposób - kliknij na światło, otwórz track view (tam gdzie curve editor), wybierz objects->światło->object->intensity, potem na to prawym myszy i assign controller, wybierasz noise float i masz kontrolowany szum, ustalasz moc, częstotliwość etc. Nie do końca chodziło mi o to bo i tak w którymś momencie sceny będę musiał przerwać render żeby wyłączyć światła, mocy też bym nie chciał ruszyć bo się potem pogubię a światła (jakiekolwiek) są dla mnie czarną magia której od 5 lat (w wolnych chwilach) nie mogę pojąć. Nie da się z animować światła żeby było raz on raz off bez konieczności zmieniania reszty ustawień
Napisano 1 Luty 201312 l Można by to zrobić skryptem, ale po co, skoro można animować intensity i klatkami kluczowymi ustalać gdzie jest np. 1.0 a gdzie 0.0
Napisano 21 Luty 201312 l Zadziała sposób Tamyl91 bo noise możesz kontrolować klatkami, po prostu w którymś momencie wyzeruj noise.