Piotr7979 Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 Witam Pytanie jak w temacie, czyli czy jeśli mamy znacznej wielkości scenę to czy istnieje możliwość ukrycia wszystkich obiektów poza zaznaczonym, a poźniej, po zakończeniu edycji szybkie włączenie wszystkich obiektów w scenie. Wiem że można bawić się warstwami lub w włączać i wyłączać poszczególne obiekty ale przy sporej scenie jest to trochę kłopotliwe.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdawlud Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 Klikasz prawym i isolate selection. Dopiero zauważyłem, że to cinema. Tak jest w maxie jak napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 1. Kiedyś był jakiś plugin do tego (SOLObutton) 2. Zaznacz pozostałe obiekty, niż ten który chcesz edytować, wrzuć je pod Null-a i ustaw czerwone światło 3. CTRL+C , CTRL+N, CTRL+V i obróbka obiektu w nowej scenie, nie zamykając aktualnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceks Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 Bardzo dobrą rzeczą jest Layer Manager. Bardzo dobre narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 2 Luty 2013 Share Napisano 2 Luty 2013 solobutton - nic więcej nie potrzeba. Robisz sobie skrót i nic lepiej nie działa. Daj znać jakbyś potrzebował, bo widzę, że chyba strona z nim nie działa. Przy okazji działa z najnowszą wersją cinemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobUk Napisano 9 Luty 2013 Share Napisano 9 Luty 2013 Layer manager - nic więcej nie potrzeba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 11 Luty 2013 Share Napisano 11 Luty 2013 Layer manager - nic więcej nie potrzeba :) hmm i jak by to miało szybko wyglądać za pomocą layer managera? W solobutton mam zrobione 2 skróty. Gdy mam zaznaczony jakiś obiekt, jednym skrótem wyłączam widoczność pozostałym obiektów na scenie. Drugim z powrotem ją włączam. Jak szybciej to zrobić za pomocą layer managera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimny Napisano 11 Luty 2013 Share Napisano 11 Luty 2013 Solo button the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi