Napisano 2 Luty 201312 l Witam Pytanie jak w temacie, czyli czy jeśli mamy znacznej wielkości scenę to czy istnieje możliwość ukrycia wszystkich obiektów poza zaznaczonym, a poźniej, po zakończeniu edycji szybkie włączenie wszystkich obiektów w scenie. Wiem że można bawić się warstwami lub w włączać i wyłączać poszczególne obiekty ale przy sporej scenie jest to trochę kłopotliwe.Pozdrawiam
Napisano 2 Luty 201312 l Klikasz prawym i isolate selection. Dopiero zauważyłem, że to cinema. Tak jest w maxie jak napisałem.
Napisano 2 Luty 201312 l 1. Kiedyś był jakiś plugin do tego (SOLObutton) 2. Zaznacz pozostałe obiekty, niż ten który chcesz edytować, wrzuć je pod Null-a i ustaw czerwone światło 3. CTRL+C , CTRL+N, CTRL+V i obróbka obiektu w nowej scenie, nie zamykając aktualnej
Napisano 2 Luty 201312 l solobutton - nic więcej nie potrzeba. Robisz sobie skrót i nic lepiej nie działa. Daj znać jakbyś potrzebował, bo widzę, że chyba strona z nim nie działa. Przy okazji działa z najnowszą wersją cinemy.
Napisano 11 Luty 201312 l Layer manager - nic więcej nie potrzeba :) hmm i jak by to miało szybko wyglądać za pomocą layer managera? W solobutton mam zrobione 2 skróty. Gdy mam zaznaczony jakiś obiekt, jednym skrótem wyłączam widoczność pozostałym obiektów na scenie. Drugim z powrotem ją włączam. Jak szybciej to zrobić za pomocą layer managera?