swat25 Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Witam jakimś cudem dostałem do zrobienia łazienkę według własnego pomysłu fotki niżej co według was by tu zmienić czy mogę się już tym zaproponować?
DrRambo Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Gdzie ta łazienka ma być? Przypuszczam, że w domu jakimś? Ponieważ na razie wygląda jak z restauracji brak jakiś dodatków, lustro na całej ścianie wg mnie średnio się prezentuje, za mało albo prawie brak kontrastów w drugiej wersji, a w pierwszej wersji czarny bym zmienił na ciemny brąz, teraz jest zbyt pogrzebowo ponadto coś bym dodał przy lustrzy i umywalce - za pusto tam jakoś najbardziej za to podoba mi się materiał porcelitu i ogólnie ładnie jest dosyć, potrzebuje tylko lekkich zmian
shadowsexpe Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Na początek co to za pomieszczenie? Tunel, przejście podziemne zaadaptowane na łazienkę Z tego co pokazujesz nie ma ono więcej niż 190 cm wysokosci czyli na dzień dobry nie spełnia podstawowych norm pomieszczeń sanitarnych: Wymóg odpowiedniej wentylacji reguluje § 77, który stanowi, że pomieszczenie higienicznosanitarne powinno mieć wysokość w świetle co najmniej 2,5 m, z wyjątkiem łaźni ogólnodostępnej, której wysokość powinna wynosić co najmniej 3 m. Ustawodawca dopuszcza zmniejszenie wysokości pomieszczenia higienicznosanitarnego do 2,2 m w świetle. Odstępstwo od tego przepisu dotyczy budynków mieszkalnych, hoteli, moteli i pensjonatów, o ile są one wyposażone w wentylację mechaniczną wywiewną lub nawiewno-wywiewną. 1.Na ujęciach z brązami warto by zastosować do płytek materiał overridemtl zniknie brudzenie po suficie barwą płytek 2.Popraw mapowanie podłogi z mozaika bo tilling strasznie wychodzi nieciekawy zresztą płytki na ścianie tez nie wyglądają najlepiej co do czarnych na pewno mają taki wzór to jest jakaś konkretna kolekcja czy sam coś stworzyłeś 3.Krawedzie ci ząbkują na okienkach albo popraw filtr aa albo włącz sub pixel mapping 4. Popraw ustawinia kamery bo ci sie sciany rozjezdzaja
swat25 Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 pomieszczenie to stara hala produkcyjna kiedyś, aktualnie przechodzi renowację i totalne zmiany byłem tam na miejscu i właśnie to pomieszczenie jest strasznie niskie- właśnie z takim wlotem okiennym w suficie.... już w poprawki chyba nie będę się bawić ponieważ miało być szybko orientacyjnie do wzglądu myślę że mimo kilku nie dociągnięć przejdzie :) - - - Updated - - - co do kolorów miałem wykonać jakiś render właśnie w czerni i z mozaiką na podłodze w piątek zobaczymy co powie klient:) - - - Updated - - - co do kolorów miałem wykonać jakiś render właśnie w czerni i z mozaiką na podłodze w piątek zobaczymy co powie klient:)
shadowsexpe Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Jeśli jesteś także odpowiedzialny za projekt to się pod nim nie podpisuj to pomieszczenie całkowicie nie spełnia wymogów ;)
Rozpustelnik Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Ja dodam tylko, że taka półeczka przy wannie to niezły killer :)
swat25 Napisano 26 Luty 2013 Autor Napisano 26 Luty 2013 Hehe dziękuje wszystkim za kilka słów:) temat zamykam
Blesik Napisano 26 Luty 2013 Napisano 26 Luty 2013 Ja dodam tylko, że taka półeczka przy wannie to niezły killer :) właśnie chciałem to napisać :P jak ktoś się zapomni to zaboli :D
Rekomendowane odpowiedzi