Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Właśnie zobaczyłem info o nowym tablecie od Wacoma, jest to Cintiq 13'3 calowy, w rozdzielczości 1920x1080. Pokaże się najprawdopodobniej w kwietniu, cena - około 1000$. Tak to mniej więcej wygląda:

Na stronie Wacoma:

http://cintiq13hd.wacom.com/en

---------

ps. pamięta ktoś jak nazywa się komiks o chłopcu, który jest pokazany na pierwszym i ostatnim obrazku? ;)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Racja, też się nad tym zastanawiałem. Na oczy nie widziałem żadnego Cintiqa, ale słyszałem że nawet te z najwyższej półki mają jakieś tam opóźnienie(nie wiem na ile to prawdziwe). Więc tym bardziej w takim maluchu "tanim" pewnie będzie.

Napisano

@Miłosz3ds tak, te duże aktualnie mają małe lagi, jest to do ogarnięcia i po pewnym czasie tak nie przeszkadza.

Mniejszy ekran, lepsza technologia, może to poprawić jakość.

Wacom zmierza w stronę cintiqów i w niedługim czasie będzie dostępna głównie tylko taka wersja tabletu.

Jest to w pewnym sensie połączone marketingowo z nowym Windowsem.

Oczywiście teraz jeszcze muszą zarobić, ale w niedługim czasie cena spadnie do przystępnej kwoty 2K.

Napisano

"Lag" wynika tylko i wyłącznie z grubości szybki, jest spora więc jest wrażenie że kursor znajduje się w jakiejś odległości od końcówki rysika, taki offset. Im mniejsza grubość szybki tym mniejszy owy "lag".

Mnie interesuje czy będzie miał ten grubaśny niewygodny kabel z tyłu czy wystarczy zasilanie usb.

Napisano
  • Autor

No tak, w sumie logiczne byłoby wyjaśnienie z tą grubszą szybką. Co do zasilania, niestety usb nie wystarczy. Pakują wszystko w kabel 3in1 (nie wiem czy to ten grubaśny o którym piszesz) info o kablu masz tutaj:

http://cintiq13hd.wacom.com/en

pod informacjami o piórku.

Napisano

Sprawia wrażenie jak by tym razem nie było kabla doczepianego na środek urządzenia, z tyłu, ale też Wacom bardzo unika dosłownego pokazywania owego kabla, co źle wróży.

Napisano
  • Autor

Dzięki! Szukałem tego dłuugo długo jakiś czas temu i nie znalazłem. ;)

o, pierwsza część nawet w naszym rodzimym języku!