Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam oto taki problem.

Robię właśnie głowę i oczy zamiast zrobic z nowego obiektu to odrazu w edit mode zrobilem z głową tak to wyglada terazfacegp.jpg

Chciałbym oddzielić oczy od twarzy pomocy :S

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zaznacz Face'y które chcesz oddzielić i napiśnij klawisz P i wybierz Selection. Zrobi Ci się z tego osobny model.

Napisano
  • Autor

Wiem wiem to moja pierwsza głowa mam kolejne pytanie zrobilem do tego ucho tylko nie iwem jak wczytac 2 obiekt do tej glowy pomocy :>

Napisano

Używasz modyfikatora mirror więc ucho musisz mieć ustawione przy stronie która jest odbijana. Zaznacz najpierw ucho, potem z (shift) głowę i ctrl+j (ten skrót połączy dwa meshe w jeden, możesz to zrobić także za pomocą menu Object\join).

Napisano
  • Autor

Ale mi chodzi o to ze w 2 plikach mam ucho i glowe i chce je polaczyc w jeden znaczy jak odpalam glowe w blenderze to mam samo glowe jak odpala ucho o samo ucho i chce to ucho dolaczyc do pracy roboczej w ktorej jest glowa

Napisano

W blenderze wchodzisz w lewym górnym rogu w File -> append. Nastepnie wyszukujesz plik ucha i do niego wchodzisz. W katalogu mesh powinien byc model ucha.

Inaczej: mozesz wyeksportować ucho do obj. i zimportowac go w pliku z głowa.

Zamiast tworzyć każdą część ciała w innym pliku wykorzystaj odpowiednio warstwy.