Domi Napisano 20 Kwiecień 2013 Napisano 20 Kwiecień 2013 (edytowane) Witam, Postanowiłem założyć sketchbooka na forum :) Mój pierwszy model w Zbrushu, który dłubałem przez kilka dni małymi częsciami. Na początku ćwiczyłem na nim głównie anatomię torsu, ale potem zacząłem explorować różne pędzle, techniki i dokładac elementy i wyszło co wyszło. Zdaję sobię sprawę z głównych niedociągnieć, słabych detali, nierówności, ale narazie staram się przede wszystkim ogarniac proporcje i takie tam Teraz nadal powrót do anatomii, ale będę starał się wrzucać w miarę aktualnie jeżeli coś się uda zrobić [ATTACH=CONFIG]90163[/ATTACH] Edytowane 17 Maj 2013 przez Domi
Domi Napisano 27 Kwiecień 2013 Autor Napisano 27 Kwiecień 2013 (edytowane) Treningowe dłubanie Edytowane 27 Kwiecień 2013 przez Domi
Domi Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 (edytowane) WIP kolejnej treningowej postaci Edit2: Edytowane 29 Kwiecień 2013 przez Domi
Sebazx6r Napisano 29 Kwiecień 2013 Napisano 29 Kwiecień 2013 Widze ze podrecznik od anatomii lezy dalej niz u mnie :D... Proponuje zaczac edytowac posty.
Domi Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 W przypadku 1 i 2 to wiem, że leży anatomia, ale w przypadku 3. zastanawiam sie czy zasady anatomii człowieka też mają ogólnie pojęte zastosowanie jeżeli ów postać nie jest człowiekiem tylko obcą istotą ? Czy źle rozumuję :)?
mafida Napisano 29 Kwiecień 2013 Napisano 29 Kwiecień 2013 Źle rozumujesz. Jedno wynika z drugiego, żeby robić dobrych alienów trzeba najpierw nauczyć się w miarę poprawnej anatomii człowieka. Odwrotnie jest trudniej bo ciężko o podręczniki anatomii i zdjęcia obcych. KAzdy obcy jest tylko wariacją na temat czegoś co juz istnieje. Przy tych co pokazałes nie podobają mi sie te kostiumy, niefunkcjonalne, jak oni sie poruszają, trzeba trochę myśleć przy projektowaniu. Ważne żeby wyglądało w miarę wiarygodnie.
Domi Napisano 17 Maj 2013 Autor Napisano 17 Maj 2013 Kolejna postać w trakcie prac. Postanowiłem troszeczkę popracować nad techniką oraz ogólną formą, i tak część po części doszło do tego stanu
Rekomendowane odpowiedzi