Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

test5takitam.jpg

Ze względu na sugestie znajomego postanowiłem zamieścić mój przekrój kominka wykonany dla jednego z polskich producentów.

A tutaj

6e6fda43052bf3359151c3a03be90dc46e0515d8.jpg

Samolot Sopwith Camel - Obraz docelowo miał 5365x2745mm 150 dpi, fototapeta do salonu.

Edytowane przez Biolo_idiota
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetne prace. Jak wygląda praca 150 dpi w druku przy takiej wielkości bo właśnie również jestem w trakcie tworzenia pracy o 2 metrach szerokości i metrze wysokości gdzieś miej więcej i no właśnie zastanawiam się czy robić tekstury strasznie gigantyczne żeby ten render przy rozdzielcozści 300 dpi był bez pikselozy czy robić duże i wydrukować to tylko w 150 wystarczy?

Napisano

Moja tekstura miała ledwie 4800x4800 na cały samolot, przyznam że przydała by się minimum dwukrotnie większa, ale ostatecznie kilka pixeli wygładziłem ręcznie, a reszta została uznana za "efekt postarzania zdjęcia", gdybym miał robić w kolorze etc. Polecał bym dużą, ale nie gigantyczną teksturę wszystko zależy od tego z jakiej odległości będzie oglądana praca.

Ten samolot rozciąga się na schodach w salonie, dlatego musiałem minimum dać 150 dpi, odpowiadając na Twoje pytanie to w zupełności wystarcza niekiedy ludzie dają 100 i tez jest ok. Jednak 300 to już naprawdę żyleta, przez co ciężko będzie Ci edytować projekt.

Napisano
Świetne prace. Jak wygląda praca 150 dpi w druku przy takiej wielkości bo właśnie również jestem w trakcie tworzenia pracy o 2 metrach szerokości i metrze wysokości gdzieś miej więcej i no właśnie zastanawiam się czy robić tekstury strasznie gigantyczne żeby ten render przy rozdzielcozści 300 dpi był bez pikselozy czy robić duże i wydrukować to tylko w 150 wystarczy?

W tym wątku: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79855 (post no. 8) jest przykład banera 8,2x3 m. Ostatecznie poszedł do druku w ok. 90 dpi i z bliska też nie było pikselozy - ale to już zależy od techniki druku. Tekstura na samolocie miała bodaj 8192x8192.

A co do obrazu to Camel całkiem fajny.

Napisano (edytowane)

Nie będę podbijał tamtego tematu, ale klasa! Bardzo ładne :)

Szkoda że nie trafiłem na Twój profil wcześniej.

Myślę że gdyby moja też miała trochę więcej px, bylo by lepiej no...

Edytowane przez Biolo_idiota

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności