Biolo_idiota Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 (edytowane) Ze względu na sugestie znajomego postanowiłem zamieścić mój przekrój kominka wykonany dla jednego z polskich producentów. A tutaj Samolot Sopwith Camel - Obraz docelowo miał 5365x2745mm 150 dpi, fototapeta do salonu. Edytowane 25 Kwiecień 2013 przez Biolo_idiota
Kramon Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 Świetne prace. Jak wygląda praca 150 dpi w druku przy takiej wielkości bo właśnie również jestem w trakcie tworzenia pracy o 2 metrach szerokości i metrze wysokości gdzieś miej więcej i no właśnie zastanawiam się czy robić tekstury strasznie gigantyczne żeby ten render przy rozdzielcozści 300 dpi był bez pikselozy czy robić duże i wydrukować to tylko w 150 wystarczy?
Biolo_idiota Napisano 25 Kwiecień 2013 Autor Napisano 25 Kwiecień 2013 Moja tekstura miała ledwie 4800x4800 na cały samolot, przyznam że przydała by się minimum dwukrotnie większa, ale ostatecznie kilka pixeli wygładziłem ręcznie, a reszta została uznana za "efekt postarzania zdjęcia", gdybym miał robić w kolorze etc. Polecał bym dużą, ale nie gigantyczną teksturę wszystko zależy od tego z jakiej odległości będzie oglądana praca. Ten samolot rozciąga się na schodach w salonie, dlatego musiałem minimum dać 150 dpi, odpowiadając na Twoje pytanie to w zupełności wystarcza niekiedy ludzie dają 100 i tez jest ok. Jednak 300 to już naprawdę żyleta, przez co ciężko będzie Ci edytować projekt.
shadowsexpe Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 Kominek jest super , co do samolotu ślicznie pięknie ale mnie nadal gryzie przesuniecie szachownicy mimo że wiem że na poprawki juz nie było czasu ;)
mrys Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 Świetne prace. Jak wygląda praca 150 dpi w druku przy takiej wielkości bo właśnie również jestem w trakcie tworzenia pracy o 2 metrach szerokości i metrze wysokości gdzieś miej więcej i no właśnie zastanawiam się czy robić tekstury strasznie gigantyczne żeby ten render przy rozdzielcozści 300 dpi był bez pikselozy czy robić duże i wydrukować to tylko w 150 wystarczy? W tym wątku: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=79855 (post no. 8) jest przykład banera 8,2x3 m. Ostatecznie poszedł do druku w ok. 90 dpi i z bliska też nie było pikselozy - ale to już zależy od techniki druku. Tekstura na samolocie miała bodaj 8192x8192. A co do obrazu to Camel całkiem fajny.
Biolo_idiota Napisano 25 Kwiecień 2013 Autor Napisano 25 Kwiecień 2013 (edytowane) Nie będę podbijał tamtego tematu, ale klasa! Bardzo ładne :) Szkoda że nie trafiłem na Twój profil wcześniej. Myślę że gdyby moja też miała trochę więcej px, bylo by lepiej no... Edytowane 25 Kwiecień 2013 przez Biolo_idiota
Rekomendowane odpowiedzi